Please choose Language or Country
or
Zithoek in hotel Hollmann Beletage in Wenen / Oostenrijk © Hollmann Beletage

Hotel Hollmann-Beletage in Wenen

Boetiekhotel, designerherberg, leefruimte voor reislustigen en verwenden … dat alles en nog veel meer is het Hollmann-Beletage – een Weens kleinood in de ware zin van het woord.

Zo'n 25 moderne en comfortabel ingerichte kamers, de meeste met een ruime, open badkamer, telt het Hollmann-Beletage. Op zich niet veel, maar voldoende om nieuwe accenten aan te brengen in de hotelcultuur van de hoofdstad. Het Hollmann, genoemd naar zijn oprichter Robert Hollmann, voormalig kok, bakker en acteur, is gewoonweg anders en individueler dan andere hotels. Hier geen anonieme lobby, maar een leefruimte met piano en bibliotheek. Hier ook niet de gebruikelijke stormloop naar het ontbijtbuffet; wel een ontbijtmenu met verschillende gangen dat wordt opgediend in de kleine, keukenachtige eetruimte.

Dat is echter nog lang niet alles: wie wil, kan met zijn vrienden een filmavond doorbrengen in de "home cinema", zich net in de tuinen van Eden wanen op het dakterras of van een saunagang genieten in de mini-spa, die door stamgasten liefdevol, en ook typisch Weens, "Spa-tscherl" genoemd wordt en wegdromen bij de vlammen van de open haard.

Daarbij komt ook nog, vlakbij, Hollmanns-Salon, een met "Hauben" bekroond restaurant, even onconventioneel als het hotel en ondergebracht in één van Wenens mooiste barokke binnentuinen. Dat alles en dan nog de unieke ligging in het hart van de Altstadt, op twee minuten lopen van de Stephansdom, zorgde zelfs voor een eervolle vermelding in de New York Times. De grootste eer viel het Hollman echter te beurt door de interesse van de als zeer kritisch bekend staande Weners zelf. Zovelen wilden een keer een nachtje doorbrengen in het Hollmann-Beletage, dat er speciaal voor hen een arrangement in het leven werd geroepen: "Viennese Lovers". Het omvat: een overnachting, een diner bij kaarslicht, prosecco, bloemen en een langslapersontbijt op de kamer.

www.hollmann-beletage.at

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.