Please choose Language or Country
or
Treinrijden, anders: vlakbij het “Gouden Dak” in Innsbruck glanst een amorfe ijspartij in het zonlicht. Bij nader inzien blijkt het te gaan om het dalstation van de Hungerburgbahn; het fascinerende ontwerp is van de hand van sterarchitecte Zada Hadid.
In 2002, met de nieuwe vormgeving van de Bergisel-skischans, had architecte Zada Hadid haar naam al vereeuwigd in Innsbruck; vijf jaar later met de Hungerburgbahn stelt ze opnieuw een internationale architectonische maatstaf.  

De meeste gasten die in de ruime glazen kabines van de tandradbaan bergop reizen en genieten van het spectaculaire panorama, zijn zich allicht niet bewust van de technische uitdagingen waar de bouwers mee te maken hadden, om de wisselende overhangneigingen en de hellingsgraad te overwinnen.

Al even spectaculair als de optische vormgeving van de stations, geïnspireerd op gletsjer- en ijsformaties, is ook het verloop van de tocht: eerst gaat het door een tunnel, dan over een indrukwekkende brug over de Inn en tenslotte een helling van 46 % naar de 860 m boven de stad gelegen Hungerburg.

Van daaruit kan je verder met de nieuwe panorama-gondelbaan naar de Seegrube, op 1905 m hoogte; je kijkt er uit over het gehele Midden-Inntal, de Stubaier en Zillertaler Alpen en het Wipptal, tot aan de grens met Italië. Ook op gastronomisch vlak vormt de Seegrube een hoogtepunt dankzij de recent geopende Alpenlounge Seegrube. En wie nog hogerop wil, stapt op de Hafelekarbahn en laat zich droppen op de 2256 m hoge Hafelekar: 365 dagen per jaar wolkenvrij uitzicht... dat hoeft geen verdere uitleg.

www.nordkette.com

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.