Please choose Language or Country
or
Niet zo ver van „Goldenen Dachls“ (het „Gouden Dak“) in Innsbruck blinkt een amorfe ijsformatie in de zon. Als je de formatie van dichterbij gaat bekijken, merk je dat ze eigenlijk het dalstation is van de Hungerburgbahn. Het idee voor dit fascinerende gebouw komt voort uit de fantasie van sterrenarchitecte Zaha Hadid.

Architecte Zaha Hadid vereeuwigde in 2002 reeds haar bekendheid met de nieuwbouw van de Bergisel Sprungschanze. Met de bouw van de Hungerburgbahn legde ze vijf jaar later de lat van de internationale architectuur opnieuw wat hoger.

De meeste reizigers, die bergop gaan in de grote glazen cabines van de kabelbaan en genieten van het spectaculaire bergpanorama, zijn zich niet bewust van de technische uitdagingen waarmee de bouwheren van de kabelbaan dagelijks te maken hebben, omdat de kabelbaan steeds anders hangt en de routes zeer moeilijk vast te leggen zijn.

Maar net zo spectaculair als de optische vormgeving van de dalstations, die gletsjers en ijsformaties citeren, is ook de reis in de kabelbaan zelf: Eerst rijd je door een tunnel, dan passeer je langs een impossante brug over de rivier Inn en ten slotte stijgt de cabine met 46% naar een hoogte van 806 meter waar de prachtvolle Hungerburg gelegen is.

Van daaruit kom je met de Panorama-Gondelbahn bij de Seegrube, die op 1.905m hoogte gelegen is. Daar heb je een uitzicht over het hele centrum-Inntal, de Stubaier en Zillertal Alpen en over het Wipptal, dat reikt tot aan de Italiaanse grens. In de Alpenlounge Seegrube kun je bovendien genieten van culinaire hoogtepunten. Wie naar nog hoger gelegen gebied wil varen, neemt best de Hafelekarbahn. Die gaat tot Hafelekar op 2.256m hoogte: 350 dagen per jaar kun je er genieten van een wolkenvrij panorama over de regio.

www.nordkette.com

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.