Please choose Language or Country
or
Lentos Kunstmuseum Linz © Lentos

Lentos Kunstmuseum, Linz

Het Lentos Kunstmuseum verleent Linz een nieuw titel als kunst- en cultuurstad - dag en nacht. Er staan de bezoekers niet alleen hedendaagse kunstwerken te wachten, maar ook een spannende architectonische productie die nog lang in het geheugen zal blijven hangen.

Het Lentos Kunstmuseum is een vuurtoren in het Oostenrijkse museumlandschap. In de ware zin van het woord, want 's nachts straalt het imposante gebouw in intensief blauw, violet en roze en toont het op het wateroppervlak van de Donau een opwindend lichtspel. Het Lentos is daarmee niet alleen een stempel van Linz als nieuwe avant-gardestad maar hoort ook bij de belangrijkste huizen van de hedendaagse kunst in Midden-Europa. 

Meesterwerken van de Europese schilderkunst uit de eerste helft van de 20e eeuw worden tentoongesteld, en ook foto's en afbeeldingen die de boog naar de actuele kunst spannen. Hier beleef je cultuurgenot van het hoogste niveau en op spectaculaire wijze. Als je in het museum staat, kan je door de imposante glaswand de Donau en het stadslandschap bewonderen.
 
Overigens: Lentos betekende in het Keltisch "gebogen". Vermoedelijk leidde zich daarvan de Romaanse naam "Lentia" voor Linz af, omdat de Donau in een boog door de stad vloeit.

www.lentos.at

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.