Please choose Language or Country
or
Huis van Wander Bertoni, Burgenland / Oostenrijk © Wander Bertoni

Openluchtmuseum Wander Bertoni in Winden/See

De beeldhouwer Wander Bertoni geeft zelf vaak rondleidingen rond zijn huis en door zijn grote werkplaats, waarbij hij een kijkje biedt in een bijzonder 'ei'-gen privécollectie.
Wander Bertoni is één van de meest gerenommeerde beeldhouwers van Oostenrijk. Zijn vooral abstracte en symbolische sculpturen en objecten zijn over de hele wereld te vinden, maar nergens in zo'n concentratie als bij hem thuis in Winden aan de Neusiedler See.

Een groot aantal grote plastieken verandert de weide naast het huis in een openluchtmuseum. Als je vanaf daar naar de gebouwen loopt, zie je door een brede glazen gevel het atelier van de kunstenaar en een galerie met werken uit drie verschillende cycli in zijn oeuvre. Het tentoonstellingspaviljoen met een chronologisch overzicht van Bertoni's levenswerk is ook van buitenaf te zien.

Als je voor je bezoek een afspraak maakt met Bertoni's echtgenote Waltraud, opent zij de ruimtes. Eén daarvan is het architectonisch bezienswaardige Eiermuseum, dat een circa 3000 objecten omvattende, zeer persoonlijke collectie cult- en kitscheieren uit de hele wereld herbergt. Bezichtiging is mogelijk na telefonische afspraak op +43 664 4325403.

www.wanderbertoni.com

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.