Please choose Language or Country
or
Plachutta in Hietzing, Wenen / Oostenrijk © Plachutta

Rundvleesparadijs Plachutta in Wenen

Wat Figlmüller betekent op het gebied van schnitzels, is Plachutta op het vlak van rundvlees. In de traditie van de legendarische Weense rundvleestempels, zijn de vestigingen van Plachutta inmiddels zelf al een legende geworden.
Om een fenomeen als Plachutta te begrijpen, moet je weten dat gekookt rundvlees al eeuwenlang een uiterst belangrijke plaats inneemt in de Weense keuken. Dit wordt onder andere gedocumenteerd door het bestaan van een eigen Weense school voor het opdelen van rundvlees, die meer delen kent dan welke andere ter wereld ook. Zo ontstaan er stukken als de "Tafelspitz", de "Kavalierspitz", de "Schulterscherzel" of de "Hüferschwanzel". Ze worden allemaal bij voorkeur gekookt met groenten, mergpijpjes en aromaten; het eindresultaat is sappig kookvlees.

Chef Ewald Plachutta, ooit één van de topchefs van de stad, zei op een gegeven ogenblik de haute cuisine vaarwel en besloot zich voortaan enkel aan rundvlees en de Weense keuken te wijden. Inmiddels ontstonden na de eerste vestiging "Hietzinger Bräu" (intussen omgedoopt tot Plachutta Hietzing), nog bijkomende lokalen in de "Wollzeile" en in Nussdorf. Hier verstaat men de kunst om het rundvlees met zijn klassieke bijgerechten -gebakken aardappelen, spinazie met room, bieslooksaus of appelmoes- stijlvol in koperen pannen direct op tafel te serveren. In alle lokalen kan je ook kookboeken van Ewald Plachutta kopen; ze behoren inmiddels tot de standaardwerken van de Oostenrijkse keuken.

www.plachutta.at

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.