Please choose Language or Country
or
Schärf World in Neusiedl/See, Burgenland / Oostenrijk © Schärf World

Schärf World in Neusiedl/See

Bij een bezoek aan het huis Schärf kom je alles te weten over de teelt, de veredeling, de toebereiding en – vooral – het genot van koffie.
Een rondleiding door Schärf World kan koffiegewoontes veranderen. Regelmatig onderbreken werknemers van het bedrijf - vaak ook leidinggevenden - hun werk om de bezoekers vol enthousiasme te vertellen waarom echte goede koffie met de hand geplukt moet worden, hoe belangrijk de goede neus van een 'Röst'-meester is en hoe vakkundige opslag en maling veel aan de smaak toevoegt. Dat alles zie, ruik en beleef je van heel dichtbij, want de rondleiding vindt grotendeels plaats tussen de lopende werkzaamheden van de pittoreske branderij en manufactuur.

Waaraan je rijpe koffiebonen herkent, is af te lezen van de koffiestruiken, die in de foyer bloeien en rijpen - een zeldzaamheid in Europa. Aan de hand van methodes van een echte koffie-sommelier mag je tijdens een proeverij aan de 'cupping' tafel uitzoeken, hoe je verschillen kan herkennen. Het bedrijf vervaardigt bovendien ook espressomachines en toont welke verfijnde techniek het beste de koffiebonen naar boven haalt en waaraan je herkent of een cafébaas ook meesterlijk met zijn machine om kan gaan of eerder best zijn koffiehuis kan sluiten.

www.schaerf.at

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.