Please choose Language or Country
or
Panoramaplatform op de Stubaier gletsjer © Stubaier Gletscherbahnen

Spannende uitzichten

Op de uitzichtsplatformen bovenop de bergtoppen vind je de meest spectaculaire panorama’s over de Alpen. Op de Stubaier gletsjer gaan ze nog net een stapje verder: uit 20 ton staal werd een spectaculair zwevend plateau vervaardigd.
Het platform hangt op een hoogte van 3.200 m en 6 meter boven de afgrond. Hier heb je een 360 graden uitzicht over de Zillertaler en de Stubaier Alpen tot en met de Dolomieten en de Kalkalpen.

Na een periode van meerdere weken werd het 80 km² grote panoramaplatform begin september 2008 geopend. De stalen constructie ligt op ca. 100 m van het bergstation Schaufeljochbahn en is in de rotsen verankerd. "We wilden een spirituele plek creëren, waar men kan ontspannen, zijn gedachten los kan laten en van een oneindige wereld kan genieten“ zegt Reinhard Klier, bestuurslid van de Stubaier Gletscherbahn. Vlakbij het platform bevindt zich de "Jochdohle", Oostenrijks hoogst gelegen bergrestaurant op 3.150 m.

Stubaier Gletscher
info@stubaier-gletscher.com
www.stubaier-gletscher.com

videos

Meer informatie

Interactieve kaart OostenrijkOntdek  vakantieland Oostenrijk met de interactieve kaart! Hier vind je wandel- en fietsroutes, foto’s, accommodaties, vakantietips en heel veel meer.

Noodnummers in Oostenrijk

EU-noodnummer: 112
Brandweer: 122
Politie: 133
Reddingsdienst/noodarts: 144
Artsencentrale: 141
Bergredding: 140
ÖAMTC hulpdienst: 120
ARBÖ hulpdienst: 123

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.