Please choose Language or Country
or
Stiftskeller St. Peter in Salzburg, Oostenrijk © Haslauer Gastronomie

Stiftskeller St. Peter in Salzburg

9 kilometer lichtsnoer, 200 meter slingers, ongeveer 8000 verschillende ballen en wel 150 kerstbomen – elk jaar in de adventstijd verandert de kelder van het klooster St. Peter in de binnenstad van Salzburg in een kerstwonderland.
Om ervoor te zorgen dat vanaf half november alle zalen en vertrekken van het oudste restaurant van Europa (geopend in 803) feestelijk kunnen stralen, begint men al een maand voordien met het versieren. Bijna vierentwintig uur per dag worden in deze vier weken kabels gelegd, kransen gemaakt en nieuwe decoratieconcepten bedacht.

Het hoogtepunt voor 2009 was een acht meter hoge en met duizenden witte veertjes versierde dennenboom in de staatsiezaal van het restaurant. Ook de moeite waard: de kristallen Swarovski-kersttafel en de grote kerststal, die volgens de traditie op de sfeervolle binnenplaats en in de beschutting van de nabijgelegen vestingberg opgebouwd wordt. De advent in de kloosterkelder kent al vele vaste bezoekers, maar geldt toch nog steeds als een geheime tip.

Opgelet: als je tijdens één van deze dagen niet alleen wilt kijken en punch drinken in de kloosterkelder, maar ook op hoog niveau wilt tafelen, moet je zeker vooraf reserveren.

www.haslauer.at

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.