Please choose Language or Country
or
Expositie 'Bergen, een onbegrijpelijke hartstocht' © Alpenverein Museum Innsbruck

Tentoonstelling 'Bergen, een onbegrijpelijke hartstocht'

Een fascinerend contrast met de historische keizerlijke appartementen van de Hofburg in Innsbruck vind je een verdieping lager, waar je verrast wordt door een veel moderner vormgegeven, bijzondere tentoonstelling over het thema alpinisme.
'Berge, eine unverständliche Leidenschaft' (Bergen, een onbegrijpelijke hartstocht), is een tentoonstelling van de Oostenrijkse alpenvereniging die zich creatief en interactief richt op een thema dat in Tirol beslist nog dieper geworteld is dan in de andere deelstaten van Oostenrijk, namelijk de passie voor het bergbeklimmen met al zijn diepte- en hoogtepunten, lichamelijke en geestelijke facetten.

De tentoonstelling is als wandeling opgebouwd en presenteert een bonte verzameling van grotendeels historische gebruiksvoorwerpen en kunstwerken, levensdocumenten en onderzoeksverslagen, maar ook artistiek gepresenteerde emoties zoals die bij het bereiken van de top: een glanzend witte ruimte, waarvan de op de muren aangebrachte citaten pas op het tweede gezicht te zien zijn, weerspiegelt de plotselinge innerlijke leegte bij het bereiken van het doel en daarmee het verliezen van een langgekoesterde droom. Citaat: "Degene die boven aangekomen is, bevindt zich in de situatie van iemand die alles bereikt heeft wat hij verlangt. Zijn situatie moet noodzakelijkerwijs wel onbevredigend zijn." Des te bevredigender is het bezoek aan deze tentoonstelling.

www.hofburg-innsbruck.at

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.