Please choose Language or Country
or

Vignet, tol & Go-Box

Voor het rijden op de snelwegen (A-wegen) en verschillende autowegen (S-wegen, S1 & B302) dien je in het bezit te zijn van een geldig Autobahn-vignet. Op diverse wegen dient er tevens tol te worden betaald.

Vignet
Op de website van de VAB kan je nog voor vertrek je vignet kopen. Wie al op pad is, kan aan de Oostenrijkse grens zijn vignet kopen. Ook kun je bij sigarenwinkels, tankstations en bij de automobielclubs ÖAMTC en ARBÖ terecht. Tevens zijn bij een aantal benzinestations langs de Duitse Autobahn richting Oostenrijk vignetten te koop.

Plaatsing van het vignet
Het vignet dient vooral goed zichtbaar te worden aangebracht op de binnenzijde van de voorruit. Dit kan aan de linker-of rechterkant of achter de binnenspiegel. Motoren dienen het vignet op een goed zichtbare plek op een vast onderdeel van de motor te plakken. Klik hier voor meer informatie over het bevestigen van het vignet.

Er zijn 3 verschillende vignetten verkrijgbaar (laatste update juni 2016):

Jaarvignet:
Auto: € 85,70
Motor: € 34,10

2-maanden vignet:
Auto: € 25,70
Motor: € 12,90

10-dagen vignet:
Auto: € 8,80
Motor: € 5,10
(Door deze voertuigen getrokken aanhangers/caravans hoeven geen vignet)
 

Indien het vignet niet op de juiste manier is aangebracht, kan dat leiden tot een boete van max. € 120,-. Bij misbruik van het vignet kan dit bedrag oplopen tot max. € 240,-. Wordt er niet voldaan aan de vereiste bedragen, dan kan de boete van € 300,- tot € 3.000,- oplopen.

Tolwegen
Naast het vignet dient er op de volgende tolwegen nog extra tol betaald te worden: Arlberg-Straßentunnel (gesloten t/m 14 november 2015, omrijden via de Arlbergpass) via de, Brenner-Autobahn, Dachsteinstraße, Felbertauernstraße, Gerlos Alpenstraße, Großglockner-Hochalpen-Straße, Maltatal-Hochalmstraße, Nockalmstraße, Pyhrn-Autobahn (Gleinalmtunnel), Pyhrn-Autobahn (Bosrucktunnel), Silvretta Hochalpenstraße, Tauern-Autobahn, Timmelsjoch-Hochalpenstraße, Villacher Alpenstraße – Dobratsch, Karawankentunnel. Een overzichtskaart vind je hier.

Let op! Arlberg-Straßentunel gesloten!
Van 25 april tot en met 31 oktober 2016 is de Arlberg-Straßentunnel, tussen 20.00 en 05.00 uur, gesloten. Er kan dan via de Arlbergpass omgereden worden. Meer informatie over de regels en uitwijkmogelijkheden vind je op: www.asfinag.at/arlbergtunnel

Voor voertuigen/aanhangers boven de 3500 kg:
Alle rijtuigen boven de 3,5 t gaan tol betalen d.m.v. kilometertelling via een GO-Box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.