Please choose Language or Country
or
Donaukanal © WienTourismus/F3

Sightseeing in Wenen vanuit het zadel

Sightseeing per fiets is in Wenen de eenvoud zelve: de bezienswaardigheden liggen als het ware aan elkaar geregen langs het Ring-fietspad. Wie dit vrijwel vlakke parcours zonder grote inspanningen wil afleggen, kan dat vanaf nu ook per e-bike.

Het vertrek ligt aan de Marienbrücke op de Schwedenplatz, en de route loopt verder over de Ringstraße, langs prachtige gebouwen zoals de Staatsoper, de Hofburg en het parlement. Bij het Donaukanaal kan je opteren voor een tochtje via de promenade langs het water, of de fietsweg langs de Altstadt;  in beide gevallen kom je terug bij het vertrekpunt met zo’n 4,5 km in de benen en een karrenvracht indrukken rijker.

Naast talloze fietsverhuurders die zowel traditionele tweewielers als elektrische fietsen in hun gamma hebben, zijn er inmiddels ook drie bedrijven die zich uitsluitend gespecialiseerd hebben in de elektrisch aangedreven fietsen. Wien-Energie stelt langs populaire routes, zoals bij de TU Wien of de “summerstage” bij de Roßauer Lände, talrijke oplaadpunten ter beschikking, waar elektrische fietsers –gratis!- hun batterij weer kunnen opladen.

Wie graag “met een plan” op pad gaat, kan vooraf van de website van WienTourismus een overzichtsplan met de fietsroutes en alle oplaadpunten downloaden.

www.wien.info

Off- roadtochten in de natuur
Wie in de heuvels van het Wienerwald wil fietsen, kan terecht bij Bike Experience Vienna: ver weg van de klassieke bezienswaardigheden voeren de Off-roadfietstochten door het Wienerwald langs schilderachtige plaatsjes, die anders moeilijk te bereiken zijn voor toeristen in Wenen. Na een kwartiertje fietsen verandert de omgeving van een internationale metropool naar idyllische wijngaarden. De bergen van Wenen - Kahlenberg, Leopoldsberg en Hermannskogel - waren eeuwenlang geliefde vakantieoorden van koningen en keizers en bieden de bevolking vandaag ruimte om te ontspannen in de natuur. Tijdens de twee uur durende tocht over een traject van 15 tot 20 kilometer, is er tijd voor kleine pauzes om te genieten van het uitzicht over de stad.
www.bike-experience.at

Infoboxen: Sightseeing in Wenen vanuit het zadel

Milieubewust reizen

 

Milieubewust en duurzaam leven wordt steeds belangrijker in deze tijd van klimaatverandering.

Milieubewuste vakantie in Oostenrijk

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.