Please choose Language or Country
or

Met de trein

Wil je met de trein naar en/of door Oostenrijk reizen?Het net van de Oostenrijkse Spoorwegen (ÖBB) bestaat uit 5800 km spoor dat aangesloten is aan het Europese Sporennet.
De Oostenrijkse Spoorwegen bieden nationale en internationale verbindingen tussen de belangrijkste plaatsen aan. Het is belangrijk tijdig te informeren naar de mogelijkheden en de tijden. Hou er ook rekening mee dat deze per seizoen kunnen  veranderen. U kan hiervoor terecht bij de Oostenrijkse Bundesbahnen, reisbureaus en automobielclubs. Ook de centrale treininformatie in Wenen zal u graag verder helpen (tel.: 0043-5-1717) of klik hier

Autotrein

Dagelijks rijden er diverse autotreinen tussen Wenen en Salzburg, Wenen en Villach, Wenen en Innsbruck, Wenen en Feldkirch, Graz en Feldkirch, Feldkirch en Villach en Linz en Feldkirch. Op bepaalde dagen rijden er ook autotreinen tussen Wenen en Lienz, Wenen en Bisschofshofen. In de zomer kunt u ook gebruik maken van de internationale autotreinen: van Salzburg, Innsbruck en Villach naar Duitsland of van Wenen naar Italië, Slovenië en Kroatië.

Villach met de DB Autotrein
Wekelijks kunt u vanuit Düsseldorf naar Villach reizen met de DB Autotrein. Ook de wagen wordt op een veilige manier op de bestemming gebracht.

De DB Autotrein biedt u:
- Ligplaatsen;
- Een bistrorijtuig met drankjes, koude maaltijden en warme maaltijden;
- Een ontbijt, inbegrepen in de prijs van de tickets.

De tickets kunnen aangekocht worden vanaf 9 maanden voor afreisdatum. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Autoschleuse Tauernbahn
Deze treintunnel ligt tussen Böckstein en Mallnitz en is 12 km lang. Hier kunt u de auto op de trein zetten, waarna u vervolgens binnen 15 minuten in Böckstein of Mallnitz aankomt. Voor de actuele vertrektijden en tarieven klik hier of kijk op www.oebb.at

Met de trein naar Oostenrijk
Voor meer informatie hierover kunt u bij de NMBS terecht: 
www.nmbs.be of bel voor info en reserveringen 02 528 28 28

 

Vakantietreinen

TRESKI
• Naar de mooiste skigebieden in Oostenrijk: Rosenheim, Kufstein, Wörgl, Kirchberg in Tirol, Kitzbühel, St. Johann in Tirol, Fieberbrunn, Saalfelden of Zell am See
• Tijdens de krokusvakantie
• Keuze tussen zitplaatsen of ligplaatsen
• Treinticket met of zonder ontbijt
• 's Avonds vertrekken, 's morgens uitgerust toekomen

Het afhuren van een slaapcompartiment voor vier tot zes personen is ook mogelijk. Klik hier voor meer informatie over tarieven en de dienstregeling.

Schnee Express
Vanuit Keulen reist u gemakkelijk, ontspannen en zonder file naar de sneeuw. U bereikt uw bestemming in een gereserveerde coupé met zit- of ligplaatsen in alle rust en ontspanning, óf u feest erop los in de partywagon met muziek en een frisse pint!
Meer informatie: www.schnee-express.com

Bergland Express
Vanuit Eindhoven, 's Hertogenbosch, Venlo en Aken kan je met de Nederlandse Bergland Express comfortabel naar vele bestemmingen in Oostenrijk sporen. Bij bestemmingen die niet per trein bereikbaar zijn, wordt u per transferbus naar uw vakantiebestemming gebracht! U vertrekt op de vrijdagavond met de Bergland Express en de zaterdagmorgen komt u al aan. Voor meer informatie kan u hier terecht.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.