Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

'Alpine Pearl' Hinterstoder

Een dorpje in de bergen, waar alles is, zoals het was: het authentieke Hinterstoder.

Hinterstoder in Oberösterreich © Oberösterreich Tourismus / Foto: Erber
Hinterstoder ligt in het zuiden van Oberösterreich, omgeven door de imposante bergtoppen (van 504 tot 2514 m ) van het Tote Gebirge.
Wie op zoek is naar rust en even helemaal tot zichzelf wil komen, is hier aan het juiste adres. Eindeloze winterwandelwegen verkennen, sleetochten maken en deltavliegen behoren tot de vele mogelijkheden. Tegelijkertijd is Hinterstoder ook een uitstekend wintersportgebied. Door de gunstige ligging ligt er in het Stodertal van begin december tot eind april gegarandeerd voldoende sneeuw. Er worden hier dan ook regelmatig wereldbekerwedstrijden georganiseerd. 

In de 19e eeuw werd het Stodertal uitgeroepen tot het mooiste dal van de Oostelijke Alpen. De indrukwekkende 'Spitzmauer' wordt zelfs de Oostenrijkse Matterhorn genoemd. 

Tegenwoordig maakt Hinterstoder deel uit van de 'Alpine Pearls', een aantal Alpendorpjes die milieuvriendelijkheid en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Alle dorpjes zijn dan ook probleemloos zonder auto te bereiken. De dorpjes zetten zich in voor het gebruik van duurzame energie en het behoud van het authentieke dorpsbeeld.

Wie in Hinterstoder verblijft, moet zeker een bezoekje brengen aan het Alpineum; een museum gewijd aan het leven in de Alpen. Het museum werd in 2000 genomineerd voor de European Museum of the Year Award.
Hinterstoder zelf werd bovendien ook genomineerd voor de ARGE Europese prijs voor dorpsvernieuwing.

Informatiebureau Hinterstoder
Email: hinterstoder@pyhrn-priel.net
Internet: hinterstoder.at