Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Oberösterreich: Grünau im Almtal
Bijzondere tips van de redactie

In het oostelijke deel van Salzkammergut, ver weg van drukke doorgangswegen, kan je nog heerlijk rustig genieten van de winter.

Winter in Grünau im Almtal © Oberösterreich Tourismus / Foto: Erber
Terwijl je tijdens de wintermaanden in het skigebied Kasberg de skiliften kan horen klapperen, heerst er in het kleine Grünau im Almtal nog volledige stilte. Het kleine plaatsje telt zo'n 2100 inwoners en ligt aan de voet van het Totes Gebirge, ver weg van drukke verkeersroutes.

De regio is vooral bekend door de studies van zoöloog en ornitholoog Konrad Lorenz, die hier het gedrag van ganzen bestudeerde. Wie vandaag de dag zelf deze vogels en andere diersoorten wil bekijken, kan hiervoor in het Cumberland Wildpark terecht, een beschermd natuurpark voor met uitsterven bedreigde diersoorten.

Tijdens lange winterwandelingen of een ritje in de paardenkoets kan je hier heerlijk van de stille winter genieten. Toch zin in een beetje actie? In het skigebied Kasberg vind je 40 km aan pistes en 14 comfortabele liften. Het gebied is bovendien uitermate geschikt voor (her)beginners!

Toeristische Dienst Almtal
E-mail: info@almtal.at
Internet:  www.almtal.at