Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Een zonnige bestemming

Het zonnige vakantiedorpje Forstau ligt in een hooggelegen dal op 930 m hoogte, tussen Radstadt en Schladming.

Forstau in het SalzburgerLand © Tourismusverband Forstau
In het kleine Forstau (560 inwoners!) is alles net nog een tikkeltje gezelliger, beweert de plaatselijke dienst voor toerisme. Naast een klein, overzichtelijk skigebied op de Fageralm, dat bovendien uitermate geschikt is voor gezinnen, vind je er talloze wandelmogelijkheden.

De speciale winterwandelpaden (meer dan 20 km) worden dagelijks geprepareerd en nemen je mee door besneeuwde wouden, naar de Forstau-Winkl en de Fageralm. Een prachtig winterschouwspel biedt de romantische Bachweg, die tot 22.30 uur verlicht wordt. 

De Haflinger raspaarden zorgen bovendien voor een pittoreske setting. Dagelijks kunnen er door het dal tochten per arreslee worden gemaakt. Zeker in februari en maart is de Fageralm een echte aanrader: bijna alle afdalingen en pistes liggen namelijk aan de zonnekant - de ligstoelen voor de hutten dus ook!

Bezoek zeker ook eens het prachtige katholieke kerkje in het centrum van het dorp. Het kerkje heeft een buitengewoon mooi barokken altaar en onder de kerk is een Lourdeskapel, met druipstenen uit het bekende Franse bedevaartsoord.

Toeristische dienst Forstau:
Email: info@forstau.at
Internet: forstau.at