Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Het authentieke Villgratental in Oost-Tirol
Bijzondere tips van de redactie

Vergeet overvolle après-ski hutten en drukke pistes. Hier lijkt het wel, alsof de tijd heeft stilgestaan. In het Villgratental vind je nog een uniek, onaangetast winterlandschap.

Geniet van de winter in het authentieke Villgratental, Oost-Tirol © Osttirol Werbung
De 991 inwoners tellende bewoonde kern van het Villgratental heeft haar authentieke en landelijke karakter weten te behouden en behoort zonder twijfel tot de mooiste bergdorpjes van Tirol. Op de almen, en dan vooral op de Oberstalleralm, kan je nog in traditionele houten huizen overnachten. Een echte aanrader voor liefhebbers van eenvoud en afzondering!

Hoewel skiërs zich kunnen uitleven in het Hochpustertal, komen de meesten naar deze regio om naast de piste van de winter te genieten. Het dal is dan ook een van de laatste vrijwel onaangetaste dalen in de Alpen. Winterwandeltochten, een sleetocht maken of skitoeren. Het Villgratental is naar eigen zeggen hét gebied bij uitstek voor individuele skitoeren tot op 3000 m hoogte. De vele dalen, hoogvlaktes en bergen vormen dan ook een ideale setting. 

Fijnproevers kunnen in het hotel Gannerhof van de familie Mühlmann terecht. Het restaurant kreeg namelijk van Gault Millau 2 koksmutsen toegekend.  

Toeristische Dienst Villgratental:
Email: innervillgraten@hochpustertal.com
Internet: innervillgraten.info