Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

De verfijnde smaak van Oost-Tirol

Vrouw op de top van de berg bij de skilift Tirol © Schultz Gruppe

In de schaduw van de onvolprezen Grossglockner ruikt wintersport naar nieuwe en verfijnde lekkernijen. Het gloednieuwe Gradonna Mountain Resort en het Sporthotel Silian brengen je wintervakantie op smaak. Ze doen dat met een kruidig sportaanbod. Maar ondertussen besteden ze ook extra aandacht aan de Oost-Tiroolse gastronomie.

Oost-Tirol ligt een beetje verborgen, zo achter die majestueuze Grossglockner. Maar als je de weg erheen gevonden hebt – niet eens zo moeilijk hoor – kan je vanaf deze winter terecht in twee nagelnieuwe tophotels. In het ****-hotel Gradonna Mountain Resort kan je naadloos authenticiteit aan klasse en luxe koppelen. Kies je voor een vrijstaande chalet of een kamer in het hotel? Waar je ook verblijft, je logeert vlak aan de fantastische pistes, je geniet van een bijzonder uitgebreid wellnessaanbod én de bijzonder verfijnde keuken van topchef Michael Karl.

Houd je het liever wat meer familiaal, dan is het nieuwe Sporthotel Silian zeker ook een goede keuze. Je kinderen zullen er dol op zijn: ze kunnen er kiezen uit een uitgebreid sportaanbod, waaronder een binnen- en buitenzwembad, en ze kunnen zich helemaal uitleven op de skipistes van Hochpustertal. Die pistes liggen op nauwelijks een sneeuwbal van je hotel verwijderd. Als je kids niet ouder zijn dan zes, mogen ze hier trouwens helemaal gratis skiën. En omdat je hier zo dicht bij de Italiaanse grens zit, kan je van een keuken met mediterrane invloeden genieten. Heb je trouwens de vlierbesbuchteln met vanillemelkschuim al eens geprobeerd? Zeker de moeite waard! Ze smelten op je tong en zijn niet te zoet. En het vanillestokje dat de presentatie van het gerecht afmaakt, geeft bovendien nog een extra smaaktouch aan het geheel. (zie recept hiernaast)

Meer informatie over deze regio vind je op: www.osttirol-ski.at
Meer informatie over het Gradonna Mountain Resort ****s vind je op: www.gradonna.at