Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Eckhart Mandler - wandelexpert

Eckhardt Mandler © Kärnten Werbung
Naam: Eckhart Mandler

Beroep: wandelexpert en oprichter van de wandelhotels in Europa

Mijn favoriete activiteit in de bergen is: op de Alpe-Adria-Trail genieten van het wijde uitzicht over het fantastische berglandschap. Hier kan je de stilte en de kracht van de bergen horen en voelen.

Korte beschrijving

Met de Alpe-Adria-Trail is een nieuwe ster onder de langeafstandswandelpaden in de zuidelijke Alpen geboren. De 750 km lange wandelroute, van de Großglockner in Karinthië tot de Adriatische Zee in de buurt van Triëst, vervult alle wensen van wandelaars: indrukwekkende berglandschappen afgewisseld met bloemrijke, geurige weiden, kristalheldere berg- en zwemmeren, spannende bergkloven en glooiende wijngaarden.

Drie verschillende landen met verschillende culturen en landschappen maken van deze wandelreis een fascinerende ervaring. In Karinthië zijn het de steile bergweiden in het Nationalpark Hohe Tauern, de mooie almen boven de Millstättersee en de glooiende heuvels van de Nockbergen die de wandelaars begeleiden. In Slovenië is het onder andere de turquoise Socarivier, de wijngaarden van Collio in het Friulische gebied en de vele karstformaties die het landschap bepalen. Al dit moois krijgt men te zien voordat het eindpunt in Muggia aan de Adriatische Zee wordt bereikt.

Langs de volledige Alpe-Adria-Trail verwennen gastheren de langeafstandwandelaars met culinaire, regionale specialiteiten. Bagagetransport en gidsen zorgen ervoor dat het wandelen in de Zuidelijke Alpen een onvergetelijke ervaring wordt.
 
Eckart Mandler,
Wandelexpert en oprichter van de wandelhotels in Europa

Mijn persoonlijke tips: 

Mijn favoriete activiteit in de bergen is: Op de Alpe-Adria-Trail genieten van het wijde uitzicht over het fantastische berglandschap. Hier kan je de stilte en de kracht van de bergen horen en voelen.
 
Mijn favoriete activiteit aan de zee / in de natuur is: Op de Alpe-Adria-Trail de kracht van het water ontdekken, dat zich doorheen de diepe kloven van het Mölltal slingert en al duizenden jaren lang de mensen in leven houdt.
 
Mijn favoriete activiteit in de stad is: Op de Alpe-Adria-Trail een stop maken bij rustieke berghutten en herbergen. Daar komt u van mensen verhalen over het landschap te weten en kunt u heel wat culinaire lekkernijen proeven.
 
Mijn favoriete plek om uit te rusten is: De magische plaatsen langs de Alpe-Adria-Trail. Hier duikt u het platteland in en kunt u zich volledig wijden aan de kleuren en de geluiden van de natuur.
 
Niet te missen: Een zonsondergang aan de Millstättersee na een veelbelovende etappe hoog boven het meer in de Millstätter Alpe. Hier raakt u helemaal gefascineerd door de bergen en het meer in het Karinthische berglandschap.
                                                                                                                                  
Wat u zeker gezien moet hebben: Op de Alpe-Adria-Trail heeft de Großglockner een magische aantrekkingskracht voor bergbeklimmers. Nergens op de route is er een berg met meer mythes en hoogtemeters als deze. Hij geldt als startpunt van de 650 km lange weg die begint aan de gletsjer en eindigt bij de zee.
 
De perfecte start van de dag: Een ontbijt op een van de bergterrassen langs de Alpe-Adria-Trail. Er zijn maar weinig plaatsen waar het bergdecor zo adembenemend is en waar de frisse berglucht uitnodigt om eens diep adem te halen;
 
Ik leef op: wanneer ik meerdere uren per dag op de bewegwijzerde wandelpaden door de Karinthische bergwereld kan stappen. Elke stap maakt het hoofd vrijer en zorgt ervoor dat er plaats is voor nieuwe gedachten en ideeën. Dit kan ik natuurlijk goed gebruiken voor mijn job.
terug naar aanbiedingen