Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Christian Pölzl - Natuurexpert

Christian Polzl © Naturparkregion Lechtal-Reutte

Naam: Christian Pölzl

Beroep: medewerker in natuurpark Lechtal-Reutte

Citaat: In de natuurparkregio Lechtal-Reutte inspireert mij de natuurlijke schoonheid met de wilde Lech, die je sinds 2012 van bron tot monding via de „Lechweg" kunt volgen.

 

Korte beschrijving

Mijn kunst- of cultuurtip: een bezoek aan de hermitage van Burgenwelt Ehrenberg. De twee tentoonstellingen „Dem Ritter auf der Spur“ of de nieuwe „Naturparkausstellung vom Tiroler Lech“ bieden heel wat afwisseling en brengen het verleden en heden op een speciale manier tot leven. Vooral voor gezinnen is dit een leuke ervaring.

In de natuurparkregio Lechtal-Reutte inspireert mij de natuurlijke schoonheid met de wilde Lech, die je sinds 2012 van bron tot monding via de „Lechweg" kunt volgen.


Mijn culinair hoogtepunt in Lechtal: de vele regionale lekkernijen die rechtstreeks van boeren en lokale aanbieders komen.

Mijn favoriete activiteit in de natuurparkregio Lechtal-Reutte: vanop een van de twee bekende voetgangersbruggen, de langste van Oostenrijk in Holzgau en de langste ter wereld in Reutte, genieten van het ongelofelijk mooie uitzicht.

Mijn favoriete plek om te ontspannen: foto's maken langs de Lech of op een van de vele almen het grazen van de dieren observeren.

Typisch Oostenrijks is voor mij gewoon genieten van een regionale maaltijd in een van de vele pensions of hotels, bij voorkeur gezellig met familie & vrienden. En tot slot: Kaiserschmarrn of een schnaps voor de spijsvertering!
terug naar aanbiedingen