Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Peter Habeler - Klimlegende

 © Peter Habeler
Naam: Peter Habeler

Beroep: klimlegende

Regio: Zillertal

Citaat: "Als bergbeklimmer ben ik een echte genieter"

Korte beschrijving

Mijn persoonlijke tips:
 
Mijn favoriete activiteit in de bergen: ik houd van het klassiek alpinisme, bergtochten, rots- en ijsklimmen en gletsjerreizen. Als zesjarig jongentje had ik het geluk om in de Zillertaler Alpen veel te leren van de beste berggidsen en wat ik daar geleerd heb, volstond om alle bergen ter wereld te beklimmen.
 
Ik heb niet alleen veel geleerd van deze ervaren bergbeklimmers. Later bedwong ik toppen met mensen die tot de beste bergbeklimmers uit mijn tijd behoorden. Deze dosis ervaring kan ik nu delen met andere mensen. Het maakt me blij als gasten beseffen wat de natuur hen geven kan. Vereiste is wel dat ze met open ogen door de bergen trekken. Ik raad mijn gasten altijd aan zichzelf wat rust te gunnen om zo de veelzijdigheid van de natuur en de schoonheid van de bergen te ontdekken.
 
Het beste streekproduct voor mij: over het algemeen bevalt me de eenvoudige keuken met streekproducten en natuurlijke producten. 
 
Mijn favoriete plek om uit te rusten: ik heb niet echt een bepaalde plaats, maar de Berliner Hütte, gelegen tussen de gletsjers, is voor mij de mooiste plaats in het Zillertal. Als kind heb ik daar veel tijd doorgebracht. Daar heb je de tijd om diep adem te halen. Op deze plaats krijg ik inspiratie.
 
Voor mij gaat geen dag voorbij zonder beweging. Het moet niet altijd hoog in de bergen zijn. Zelfs een wandeling in de brede vallei van het Zillertal met zijn vele zonuren, bevordert het welzijn en is bovendien gezond.
 
De perfecte start van de dag is voor mij: het uitzicht vanaf mijn balkon op de Ahornspitze. Deze berg domineert de Zillertaler Alpen. Hij is overal te zien en wanneer u goed kijkt, heeft de top wat mee van de Mount Everest.
Voor gezinnen die samen iets bijzonders willen beleven, adviseer ik als acclimatisatie een lichte almenwandeling. Voor meerdaagse tochten van hut naar hut moet u goed geoefend zijn op bergachtig terrein. Bovenop de berg vindt u de tijd naar jezelf te luisteren, alles wat trager te doen en te genieten van de eenvoud.
 
terug naar aanbiedingen