Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

De bedste cykeloplevelser i Kitzbüheler Alpen

I Tirol er tre ferieregioner i Kitzbüheler Alpen – Brixental, Hohe Salve og St. Johann in Tirol – gået sammen om at skabe et unikt område for cykelglade feriegæster, og det har man gjort så godt, at området i 2013 kan smykke sig med titlen ”Approved Bike Area”.

Mountainbiking i Kitzbüheler Alpen i Østrig © Kitzbüheler Alpen
Titlen indebærer, at gæsten kan vælge mellem mindst tyve beskrevne og afmærkede ruter, der har forskellig sværhedsgrad. En række butikker står til rådighed med både udlejning, salg og reparation, og man kan trække på hjælp fra eksperter.

I Kitzbüheler Alperne har man hævet overliggeren endnu mere, så nu ligger ikke mindre end 1.000 kilometer cykelvej samt 800 kilometer mountainbike-spor og venter på de cykelglade gæster. Der er noget for enhver smag, og kommer man med motion og oplevelse for øje, kan især Mozart-ruten samt turen i Inn-dalen anbefales. Ingen af ruterne byder på svære stigninger og stejle nedkørsler, men begge er anlagt, så alle kan være med og få en god oplevelse.

Men det bjergrige terræn tiltrækker naturligvis også mountainbikere i massevis. Mange har erfaringen med hjemmefra, men kommer man til Kitzbüheler Alperne med beskedne eller slet ingen bjergkørselserfaringer i bagagen, har man god mulighed for at udvikle sig. En række mountainbike-skoler tilbyder både undervisning samt guidede ture, og Bikeguiding Alpin, som ligger i Hopfgarten, arrangerer kurser for begyndere såvel som øvede. Her trænes alt fra balance til køre- og bremseteknik, og skolen har desuden tre ugentlige ture i terrænet med guide. Også Bike Academy i Kirchberg står for oplevelser i det kuperede og klippefyldte område, og sommeren igennem har man dagligt guidede ture af forskellig sværhedsgrad.

En hel særlig mulighed åbner sig for mountainbikere, der har lyst til længere ture. Via et afmærket rutenet kan man krydse Kitzbüheler Alperne, og turen er delt i fire dagsetaper, der sammenlagt byder på mere end 5.000 højdemeter.

Verdens største cykelarrangement
I august strømmer cykelentusiaster fra hele verden til St. Johann i Tirol. Fra den 24.-31.08. afvikles den årlige Radweltpokal, der rangerer som verdens største cykelarrangement for ryttere uden licens. Cykelryttere i forskellige aldersgrupper kæmper om den uofficielle titel som verdensmester i kategorier som tidskørsel, linjeløb med samlet start samt en bjergkørselskonkurrence, der byder på meget stejle stigninger.

Parallelt med Hahnenkamm-pisten
Kommer man til Østrig for få pulsen op og sved på panden, finder man et af landets bedste steder til downhill-kørsel i Kitzbüheler Alperne. Downhill-kørsel kræver både erfaring og mod samt det rigtige udstyr. Men har man baggrunden i orden, venter nogle udfordrende nedkørsler – blandt andet i Hopfgarten, hvor der ligger et downhill-spor, der betegnes som ”ekstremt” og derfor kun anbefales til eksperter. En anden adrenalinfremkaldende oplevelse kan man få på Fleckalm-trail ved Ehrenbachhöhe, som er nabo til den berømte Hahnenkamm-pist, der af alpine styrtløbere regnes for verdens skrappeste.

Optimale forhold for E-bikes
Cykling i højderne kan godt lade sig gøre, selv om konditionen og klatreegenskaberne ikke er helt i top. En el-cykel kan være løsningen, og netop Kitzbüheler Alpen er verdens største E-bike region, hvilket betyder, at veje, opladestationer og udlejningsfaciliteter er på plads.

Fordelagtigt tilbud
Skal man bo og være aktiv i området i flere dage, kan et Kitzbüheler Alpen Sommer Card være en investering, der hurtigt tjener sig selv hjem igen. Kortet giver adgang til 29 forskellige lifte, og man kan opnå prisreduktioner ved en række badesteder, museer og aktivitetsudbydere.

Find mere info på www.kitzalps.com og www.radweltpokal.org