Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Schladming-Dachstein – helt på toppen

I Schladming-Dachstein finder man nærmest ubegrænset skiløb af høj international klasse. Har man brug for endnu mere, er Schladming-Dachstein en del af Østrigs største skiområde, Ski amadé.

Verdensklasseskiløb i Schladming-Dachstein © Schladming-Dachstein / ikarus..cc

Leg verdensmester for en dag
At Schladming-Dachstein råder over nogle af verdens bedste pister fik man et fingerpeg om, da Det Internationale Skiforbund tildelte området værtskabet for VM i alpint skiløb i 2013. Arrangementet var en stor succes, og skigæster kan udfordre den stejle styrtløbspist, køre på den teknisk krævende slalomnedfart eller opleve de gode hoteller og restauranter, der alle fik et løft op til VM.

Helt centralt for skiløbet i Schladming-Dachstein er en tur rundt på de fire bjerge Planai, Hauser Kaibling, Hochwurzen og Reiteralm. Det er simpelthen et must, og efter VM har turistbureauet med stor succes introduceret specielle pakketure med liftkort, hotelovernatning og skiløb på konkurrencepisterne. Gæsterne guides rundt i verdensmestrenes skispor af Michael Trischer, der selv er fra Schladming og kender hver en krog af området. Tritscher har adskillige meritter på cv’et – blandt andet flere World Cup-sejre samt OL-bronze.

På Planai finder man toptrimmede pister på internationalt niveau, og det var her, man afviklede de forskellige discipliner i forbindelse med VM. Planai lægger også pister til World Cuppen, og et tilbagevendende højdepunkt er mændenes slalomløb, der foregår mens pisten er badet i månelys og stjernerne blinker foroven. Night slalom afvikles næste gang den 28. januar 2014, og for både deltagere og tilskuere venter en helt speciel oplevelse.

Planais nabobjerg, Hauser Kaibling, har også meget at byde på. På Hauser Kaibling har liftanlæg, pister og snekanonanlæg så høj klasse, at området i sæson 2012/2013 i en international skitest, hvori alle Alpe-destinationer indgik, havnede på førstepladsen med titlen ”Bedste Skiområde”. Men udmærkelsen gjaldt ikke blot de skimæssige forhold, for også kvaliteten af events og bjerghytter indgik i bedømmelsen. Området er især kendt for Krummholzhütte, der med en beliggenhed i 1.857 meters højde byder på en fantastisk panoramaudsigt over bjergene. Skipisterne ligger lige uden for døren, og restauranten serverer lokale retter, mens ilden knitrer i pejsen.

Også Hochwurzen og Reiteralm indgår i ”Die Schladminger 4 Berge Skischaukel”, der er perlen i Schladming-Dachstein-området. Selv om hvert bjerg har sit særpræg, skal de opleves i sammenhæng, og de fire bjerge råder i alt over 123 pistekilometer. Man finder alt fra moderne liftanlæg, førsteklasses pister, specialtilbud til børnefamilier og gode spiseoplevelser.

I hele Schladming-Dachstein-området er den samlede pistelængde 230 kilometer, og heraf er de 96 blå, de 117 røde og de 17 er sorte. De færreste har brug for yderligere pistekilometer, men med liftkortet i jakkelommen kan man koble sig på et af verdens største skiområder, Ski amadé, der kan prale af 760 pistekilometer og 25 forskellige resorts – et område, der rummer så mange skimuligheder, at man aldrig bliver færdig med det.

Ikke for gæster med højdeskræk
Hvis man drages af storslåede udsigter og ikke lider af højdeskræk, er Schladming-Dachstein det helt rigtige sted. Under mottoet ”Thrilling - but safe” kan man besøge Dachstein Sky Walk, der på flere måder er et absolut højdepunkt. Gå en tur ud på udsigtsplatformen og nyd det storslåede panorama alle 360 grader rundt.

Prøv også den 100 meter lange tur på Østrigs højst beliggende hængebro, Hängebrücke Dachstein. Kigger man ned, skal man være forberedt på, at gletsjeren ligger næsten 400 meter længere nede – et svimlende syn, der kan tage pusten fra de fleste.

Mange højdepunkter i starten af vinteren
Den internationale elite mødes til Europa Cup i Super G den 4.–7. november 2013 i Reiteralm.

29. november–1. december 2013 markeres sæsonstarten med Ski Opening i Schladming Rohrmoos. Traditionelt henter man store internationale navne til at optræde på scenen ved Planais Skiarena. Det er endnu ikke afsløret, hvem årets hovednavn bliver, men blandt tidligere optrædende kan nævnes Pink og Kid Rock.

Hver søndag i advent i perioden 1.–22. december er der marked, koncerter samt aktiviteter for børn i Schladming.

I Galsterberg fejres sæsonstarten den 06. december

6.–8. december
er der både snefest på Reiteralm samt Ski Opening ved Hauser Kaibling. Gæster kan glæde sig til et show, hvor der er opvisning af både skilærere, bobslædekørere og paraglidere.

Læs mere på: www.schladming-dachstein.at