Navigacija Sadržaj Aktivnosti u Austriji

Großglockner Resort Kals-Matrei

Najviše smješteni gurmanski restoran i novi superior resort s četiri zvjezdice

 © Schultz Gruppe
Prema  ADAC-u i Skiresort International nalazi se među top deset skijaških resorta na svijetu – prema  skigebietetest.de „odličan za obitelji“ i „odličan za dobre skijaše“.
Großglockner Resort Kals-Matrei već je višestruko nagrađivan, a sa svojih je 110 kilometara staza osim toga i najveće skijalište u Istočnom Tirolu. Austrijsko društvo za zaštitu potrošača dodijelilo  mu je prvo mjesto za najbolji odnos cijene-usluge za obitelji. Gault Millau dodijelio je 2011. godine planinskom restoranu Adler lounge na vrhu Cimaross priznanje. Walter Hartweger vodi restoran  kao zakupac, domaćin kolibe i kuhar – uz snažnu potporu svoje Katharine. Eventi i noćenja u apartmanima modernog alpskog dizajna s Großglocknerom i ostalih 60 vrhova viših od 3.000 metara Nacionalnog parka Hohe Tauern u pozadini su legendarni. Dolinski spust u Istočnom Tirolu od Cimarossa prema Matreiu sa svojih je 11,3 kilometara najduži u Istočnom Tirolu. Crni „aperitivi“ za ljubitelje staza su spustovi pod nazivom „Blauspitzabfahrt“ i varijanta „Goldriedsee“. Na 90 posto staza uključujući i  sva tri dolinska spusta može se po potrebi napraviti pokrov svježega snijega. Novi Gradonna****s Mountain Resort Châlets & Hotel koji svoja vrata otvara 08.prosinca 2012. obvezan je na održivost i kvalitetu. Nalazi se direktno na dolinskom spustu prema Kalsu na 1.350 metara visine. Superior hotel s četiri zvjezdice s 3.000 m2 velikim Spa prostorom kao i 42 alpske kućice s malim, luksuznim wellness područjem svi su izgrađeni u drvenoj gradnji. Novi resort bit će oslobođen od automobila, a za svaku sobu i alpsku kućicu rezervirano je vlastito mjesto u podzemnoj garaži.  

SKI)HIT ISTOČNI TIROL & KORUŠKA

Vrijedi u 8 skijališta s 398 kilometara staza u Großglockner Resortu Kals-Matrei, Skijaškom centru Hochpustertal, Skijaškom centru St. Jakob, Bergbahnen Kals, Lienzer Bergbahnen, Obertilliacher Bergbahnen, Kartitscher Liftgesellschaft, Mölltaler Gletscherbahnen i Hochgebirgsbahnen Ankogel.

Cijena: 6-dnevna skijaška karta Ski)Hit Istočni Tirol za 2 odraslih, 1 tinejdžera i 1 dijete: od 546 eura i postsezoni