Navigacija Sadržaj Aktivnosti u Austriji

Schultz Gruppe

Šest najboljih skijališta u Tirolu i Koruškoj nalazi se pod zastavom tvrtke Schultz. Obitelj Schultz sa svojih se 79 žičara i liftova kao i 504 kilometara staza ubraja u najznačajnija privatna turistička poduzeća sa žičarama u Austriji.

Skizentrum Sillian Hochpustertal B2B Paket © Schultz Gruppe

Uspjeh je rezultat njihove spremnosti „pomicanja granica“, kaže Martha Schultz. Kako bi zadovoljili visoke zahtjeve kvalitete, svake se godine mnogo investira u sredstva za uspinjanje, zasnježivanje i raznovrsnost staza.

SKi-optimal Hochzillertal Kaltenbach (181 km staza) „domaće je skijalište“ poduzeća iz Zillertala. Prva skijaška regija u svjetski poznatoj dolini jedina je s osvijetljenim i zasniježenim dolinskim spustom te ujedno i prva koja je imala sjedežnicu s „grijanim sjedalima“ u Zillertalu.

S kolibama Kristallhütte i Wedelhütte tvrtka Schultz Gruppe razvila je novu kulturu skijaških koliba na visokoj nozi, koja uključuje i prestižne evente s noćenjima na razini pet zvjezdica usred samog skijališta. Kao daljnja atrakcija ove kulture skijaških koliba na vrhu Cimaross u Großglockner Resortu Kals-Matrei otvoren je najviše smješteni gurmanski restoran u Istočnom Tirolu: Adler Lounge s direktnim pogledom na Großglockner i ostalih 60 vrhova viših od tri tisuće metara Nacionalnog parka Hohe Tauern od 2011. godine vodi Walter Hartweger koji je nagrađivan od vodiča Gault Millau. Osim toga 2011. dobio je nagradu za „najbolju panoramu“ od portala skiresort.de.

08. prosinca 2012. na 1.350 metara na Kalser dolinskom spustu Großglockner Resorta Kals-Matrei otvorit će se Gradonna****s Mountain Resort Châlets & Hotel: Hotel s 3.000 m2 velikim Spa kao i 42 alpske kućice (Châlets) i vlastitim wellness područjem. U Großglockner Resortu Kals-Matrei nalazi se najdulji dolinski spust (11,3 km) u Istočnom Tirolu koji vodi prema Matreiu. Na ledenjaku Mölltaler Gletscher, jedinom koruškom skijalištu na ledenjaku, prošle je godine novom sjedežnicom za 4 osobe Alteck pokriveno 71 kilometara staza. U skijaškom centru Hochpustertal kod Silliana već od prošle godine postoji nova sjedežnica sa 6 sjedećih mjesta, postrojenje za kompletno zasnježivanje i dva zasniježena dolinska spusta. U osigurane dovoljne količine snijega masivno je investirano i na Ankogelu te u Skijaškom centru St. Jakob. Sva skijališta tvrtke Schultz-Gruppe mogu se rezervirati preko vlastite platforme za rezervacije na www.schultz-ski.at direktno iz vašega doma.