Navigacija Sadržaj Aktivnosti u Austriji

Cijela skijaška obitelj na vrhu: Hochzillertal je optimalan za obitelji

Skijanje je zdravo za tijelo i duh, ono vas podiže i dovodi cijelu obitelj u pokret.

 © Schultz Gruppe

U Skioptimal Hochzillertal Kaltenbachu pronaći ćete najbolje uvjete za obitelji: Prvo na 181 kilometara staza i drugo uz odličnu skrb za djecu u skijalištu kao na primjer u jedinstvenom Zwergerl Clubu u Zillertalu na planinskoj postaji planinske željeznice Hochzillertal, velikom terenu za početnike i dječjoj školi skijanja.  Tome se ubrajaju i povoljne cijene: Maleni do 6 godina jure pistama besplatno, a za djecu i tinejdžere do  15 godina vrijedi popust od 50 posto. Ovdje ima i „SKI-optimalan“ recept za ponegdje skupe cijene u kolibama i gostionicama: Restoran Marendalm ima posebne menije za obitelji i nudi besplatnu izvorsku vodu planina Zillertala, koja će vam ugasiti žeđ i dati snage za daljnju vožnju. Djeca se po svojoj prirodi žele vinuti u visine i otkrivati nove stvari – Hochzillertal će cijelu obitelj bez zaobilaznih putova i čekanja u redovima dovesti na planinu. 

Od besplatnog parkirališta u Kaltenbachu put vas preko pokretnih stepenica bez čekanja u redu vodi do dvije Zubringer žičare koje rade paralelno. I ponuda na planinama je uvjerljiva i vrlo često nagrađivana u Austriji: Redovito se dodjeljuju najbolje ocjene za odnos cijene-usluge, gostoljubivost prema obiteljima, osigurane količine snijega i usluge.

„Maleni zbrinuti – roditelji obradovani“

Prema rezultatima testova provedenih na skijalištima obitelji će u Skioptimal Hochzillertalu dobro proći i što se tiče brige o djeci. Na planinskoj postaji planinske željeznice Hochzillertal Zwergerl Club u ponudi ima brigu za djecu po satu ili poludnevnu, odnosno cjelodnevnu brigu (0-4 godine). Profesionalna nastava održava se u prostoru za početnike i u dječjoj školi skijanja (4-12 godina).

Tijekom podnevnih pauza i pauza na tečajevima skijanja skijaški je pomladak zbrinut u 300 m2velikom dječjem svijetu. Radionice za juniore garantiraju roditeljima da u potpunosti mogu iskoristiti svoje dnevne skijaške karte. Okretni križevi 38 modernih gondola i liftova u pogonu su svakim danom od 7.30 sati do 16.00 sati (posljednja vožnja gondolom). Od 181 kilometara najbolje pripremljenih staza, 141 kilometar su obiteljske staze (crvene i plave). Generacija boardera susreće se u Kristallparku Hochzillertal i njegovih 14 različitih odskoka. 100 metara duga i 5 metara visoka Superpipe u blizini planinske postaje žičare Hochzillertal II s 8 mjesta svakim se danom nanovo priprema. Preko noći skije, pancerice i snowboard daske možete ostaviti u spremištu trgovine Sport Stock i Hochzillertala direktno na planinskoj ili dolinskoj postaji. U selima prve turističke regije Zillertala, od Strassa do Aschaua tijekom cijele sezone otvorena su obiteljska konačišta za svaki džep.

Obiteljski tjedni

Usluge (za 2 odrasle osobe i djecu do 14 godina): 7 noćenja u apartmanu, 6-dnevna Super skijaška karta Zillertala uključujući i ledenjake, korištenje svih busova i vlakova prometnih poduzeća Zillertala – cijena po obitelji: od 1.379 eura