Navigation Vsebina Aktivnosti v Avstriji

Gradu Forchtenstein & gradu Esterházy

Fascinacija v prvotnem stanju! Ob pogledu na grad Forchtenstein citat Johanna Wolfganga Goetheja o „Esterházyjevem kraljestvu vil” zaživi v polni stvarnosti. Edinstvena akustika in vzdušje sta navdušila komponista Haydna, ki je bil več kot 40 let v službi knezov.

Gradu Forchtenstein © Günther Pint
Gradu Forchtenstein © Günther Pint
 Gradu Esterházy  © Andreas Hafenscher
Gradu Esterházy © Andreas Hafenscher
 © Schloss Esterházy / Manfred Horvath_HQ
© Schloss Esterházy / Manfred Horvath_HQ
 Zbirko orožja / gradu Esterházy  © Schloss Esterhazy / Andreas Hafenscher
Zbirko orožja / gradu Esterházy © Schloss Esterhazy / Andreas Hafenscher
 © Schloss Esterhazy / Roland Wimmer
© Schloss Esterhazy / Roland Wimmer
Vinoteki / gradu Esterházy  © Schloss Esterhazy / Manfred Klimek
Vinoteki / gradu Esterházy © Schloss Esterhazy / Manfred Klimek

Knežja trdnjava

Kozarec penine vas pričaka na začetku našega raziskovalnega potovanja v zgodovinske prostore gradu, kjer boste izvedeli več o življenju in delu velikega kneza Esterházyja. Ob našem ekskluzivnem vodenju lahko občudujete znamenitosti znanega gradu Forchtenstein, ki ga je družina Esterházy po prilastitvi v zgodnjem 17. stoletju preuredila v svoj glavni obrambni sedež. Pokazali vam bomo največjo zasebno zbirko orožja v Evropi in srednjeveško grajsko kuhinjo, predstavili vtise grajskega življenja in ponudili kulinarične umetnosti takratnega časa. Zatem si bomo ogledali globok grajski vodnjak.
 
Storitve
  • Sprejem gostov s kozarcem penine
  • Voden ogled gradu in individualen ogled galerije genealogije*
*(Voden ogled gradu vsakič ob predvidenem času)

Čas trajanja: ca. 2 uri
Cena: 18,50 EUR po osebi

 

Joseph Haydn in knez Esterházy

S to ponudbo boste na impresiven način izvedeli, zakaj biografija Josepha Haydna sodi med biografije glasbenih super zvezd. Na razstavi „Poudarki gradu Esterházy“ so na edinstvenem ogledu predstavljeni izbrani predmeti lastne zbirke. Svetovno znana Haydnova dvorana je prav tako del te razstave. Uživajte ob vzorčnem poslušanju edinstvene akustike. Nato se na naši razstavi „Haydn explosiv *2014“ seznanite o podrobnostih iz življenja in dela velikega glasbenega genija Josepha Haydna. (možen je tudi individualen ogled razstave)
 
Ob degustaciji 4 vrst vin s krožnikom dobrot v vinoteki Selektion Vinothek Burgenland na Gradiščanskem se lahko po številnih vtisih iz razstave udobno sprostite. Edinstveno raznolikost vin na Gradiščanskem lahko v tej vinoteki doživite v vseh njenih razsežnostih. Vinoteka je umeščena nasproti gradu Esterházy, zato si je težko predstavljati kraj, ki bi lahko bolje privabil vinske navdušence in turiste z vsega sveta v vinorodno deželo Gradiščansko.

Storitve
  • Vstop na razstavi „Poudarki gradu Esterházy“ in „Haydn explosiv"
  • Degustacija vin v vinoteki Selektion Vinothek Burgenland, nasproti gradu Esterházy
 
Čas trajanja: ca. 2,5 uri
Cena: 31,90 po osebi