Navigation Vsebina Aktivnosti v Avstriji

Vsa smučarska družina na vrhu: Hochzillertal je optimalen za družine

Smučanje je zdravo za telo, dušo in duha, krepi in omogoča gibanje za vso družino.

 © Schultz Gruppe

Na smučišču Skioptimal Hochzillertal Kaltenbach se imajo družine enkratno: prvič zaradi 181 km prog in drugič zaradi dobre oskrbe otrok na smučišču, kot je v edinstvenem klubu palčkov "Zwergerl Club" v Zillertalu ob gorski postaji gondolske žičnice Hochzillertal, na velikem pobočju za začetnike in v otroški smučarski šoli. Poleg tega nudijo tudi dostopne cene: malčki do 6. leta se podijo po progah brezplačno, za otroke in najstnike do 15. leta velja 50 odstotni popust. V primerjavi z marsikje pogosto drago gostinsko ponudbo imajo „optimalen SMUČARSKI“ recept: v restavraciji Marendalm so pripravili posebne družinske menije in nudijo brezplačno pitno vodo z gora v Zillertalu, ki pogasi žejo in da zagon za nadaljnjo vožnjo. Otroci že po naravi stremijo navzgor in iščejo nove izkušnje – Hochzillertal spravi vso smučarsko družino brez stranpoti in čakanja na goro.

Iz brezplačne parkirne hiše v Kaltenbachu se preprosto po tekočih stopnicah podate do obeh dovoznih gondolskih žičnic, ki potekata vzporedno – brez čakanja. Tudi ponudba na gori vas bo prepričala, saj je največkrat v Avstriji prejela odlikovanja: redno dobivajo najboljše ocene za razmerje med ceno in kakovostjo, prijaznost za družine, zagotovljen sneg in servisno ponudbo.

„Palček za otroke poskrbi – to starše razveseli“

Glede na rezultate testiranja smučišč je na smučišču Skioptimal Hochzillertal Kaltenbach za družine zelo dobro poskrbljeno, tudi glede oskrbe otrok. Pri gorski postaji gondolske žičnice Hochzillertal ima svoj revir klub palčkov "Zwergerl Club", kjer nudijo urno, poldnevno ali celodnevno oskrbo (0 – 4. leta). Na velikem smučišču za začetnike in v smučarski šoli za otroke (od 4. do 12. leta) vam je na voljo profesionalni pouk.

V času opoldanskih odmorov in odmorov med smučarskimi tečaji poskrbijo za smučarski podmladek v 300 m2 velikem otroškem svetu "Kidsworld". Z delavnicami za mlade "Junior Workshops" je poskrbljeno, da lahko starši res v celoti izkoristijo svojo dnevno karto. Vsak dan od 7.30 do 16.00 ure (zadnja vožnja gondolske žičnice) so odprte vrtljive pregrade, ki omogočajo dostop do 38 sodobnih gondolskih žičnic in vlečnic. Od 181 km odlično urejenih prog je 141 km družinskih prog (rdeče in modre). Generacija deskarjev se srečuje v parku "Kristallpark Hochzillertal", ki ima 14 različnih seskokov. Vsak dan teptajo 100 metrov dolgo progo superpipe v bližini gorske postaje gondolske žičnice Hochzillertal II s kabinami za 8 oseb. Čez noč lahko pustite smuči, čevlje in deske v shrambi za smuči Sport Stock in Hochzillertal neposredno pri gorski ali spodnji postaji žičnice. V vaseh prve počitniške regije Zillertala, od Strassa do Aschaua, lahko v vsaki sezoni najdete domača družinska prenočišča za vsak dopustniški žep.

Družinski tedni

Storitve (za 2 odr. in 2 otr. do 14. leta): 7 noč. v počitniškem apartmaju, 6-dnevna smučarska karta "Zillertaler Superskipass" vključno z ledenikom, uporaba vseh avtobusov in vlakov prevoznika "Zillertaler Verkehrsbetriebe" – cena na družino: od 1.379 EUR dalje