Please choose Language or Country
or
Designhotel Mavida in Zell am See/Oostenrijk © Mavida

Designhotels in het SalzburgerLand

Designhotels in de Salzburg bieden hedendaagse kunst en design achter eerbiedwaardige voorgevels en werken met grote namen. Ze zetten daarmee een standaard die door de andere designhotels in de provincie gevolgd wordt.

Hotel Stein
Hotel Stein is een monument en een gedenkteken in de stad Salzburg. Het was dan ook een echte uitdaging om het te restaureren. Stoor je er niet aan, dat de vloeren in het trappenhuis er nog steeds versleten uitzien. Het oude patina is een hommage aan de geschiedenis van het gebouw, dat nauw verbonden is met de welbekende Salzburger Festspiele. In de onlangs gerenoveerde eetzaal herleeft de tijd van rond 1950, en de kamers geven de indruk door een design-goeroe ontworpen te zijn. De meeste kamers zijn in de kleuren chocolade/koffie/vanille uitgevoerd, met lila lampenkappen. Sommige kamers hebben met leer beklede vensterbanken, waarop je van het uitzicht op de oude binnenstad kunt genieten, andere hebben zware fluwelen gordijnen die zijn afgewerkt met kunstbont. In alle kamers ligt nog altijd de oude parketvloer, waarop Herbert von Karajan en vele andere sterren gelopen hebben.
www.hotelstein.at

Het Auersperg - stadshotel met tuin
In het in 1900 gebouwde en met veel liefde voor details gemoderniseerde hotel wordt de antiek stijlvol aangevuld met jong design. Op een rustige en centraal gelegen plek aan de rand van voetgangersgebied 'Linzergasse' passen het hotel en de naastgelegen villa harmonisch in het stadsbeeld van Salzburg. Al in de lobby word je verrast door de aangename kleuren van de muren, een kostbare tabernakelkast uit de barok en gemakkelijke lederen fauteuils. 52 smaakvol gerenoveerde kamers in een stijlvolle mix van klassiek tot modern zorgen voor een bijzonder levensgevoel. De hoteltuin met de waterlelievijver en de sauna op het dakterras, met uitzicht over de daken van Salzburg, zorgen ervoor dat het Auersperg een oase van rust vormt, midden in de stad.
www.auersperg.at

Blaue Gans
Het Arthotel Blaue Gans in de Getreidegasse heeft de charme van een oud renaissancehuis behouden. Als contrast met de eeuwenoude stenen vloeren hangen in de sobere, haast spartaans ingerichte kamers schilderijen van hedendaagse kunstenaars. Sommige kamers hebben een Philippe-Starckbadkamer, andere een aparte kleine werkkamer. In de ruimte waar de dranken en maaltijden gebruikt kunnen worden, wordt de op dat moment van toepassing zijnde functie – bar, café, restaurant en ontbijtzaal – afhankelijk van de tijd van de dag door speciale lichteffecten aangeduid. De gasten worden aangemoedigd zich te laten inspireren door de combinatie tussen 'oud en nieuw' en hun eigen mogelijkheden tot ontplooiing te ontdekken. ‘No designhotel – arthotel!’ is het motto van het hotel.
www.blauegans.at

Hotel & restaurant Der Seehof in Goldegg
De vrouw des huizes is verantwoordelijk voor het trendy, zuidelijk geïnspireerde interieur van het klassieke hotel vlak aan het meer. Stoelen à la Philippe Starck, warme roodtinten op de muren, edele decoratiestoffen en uitgekiende lichteffecten scheppen een geheel eigen extravagante sfeer in het in 1725 opgetrokken gebouw. Veel details dragen bij tot het bijzondere woongevoel: ook diep in de nacht staat de pc in de bibliotheek nog paraat voor een rondje surfen of om e-mail te versturen, elke ochtend ligt de Neue Zürcher Zeitung voor de deur van uw kamer en ontbijten kan tot in de middag. Ook de nabijheid van de golfbaan is ideaal: vlak achter het eigen strand van het hotel kruist het wandelpad de 10e hole en loopt het door het bos naar het clubhuis.
www.seehof-goldegg.com

Haus Hirt Hotel & Spa
Deze hideaway ligt niet alleen op een prominente plek aan het einde van een elegante promenade, maar tegelijkertijd ook volledig in het heden. Dit bijzondere hotel in het Gasteinertal is trendy en stijlvol ingericht en onderscheidt zich duidelijk van de traditionele accommodaties in de bergen. Maar niet alleen het oog wordt gestreeld in dit door een architect en zijn vrouw gedreven hotel, ook het gevoel wordt geraakt. Daarvoor staat behalve het knetterende haardvuur een ruime collectie cd's, films, boeken, tijdschriften en kranten garant. In het spa-landschap bruist het geneeskrachtige water uit de thermale bronnen van Gastein. Het clientèle bestaat uit jonge, zeer succesvolle creatievelingen.
www.haus-hirt.com

Haller – het Alpine wellnesshotel in Maria alm
Met het in december 2006 heropende Alpine wellnesshotel laat architectenbureau 'Innerhofer oder Innerhofer' een frisse wind door de Salzburgse hotelwereld waaien. De bewust puristische, met larikshout betimmerde gevel neemt afstand van de traditionele architectuur in het dorp, zonder de kleinschalige structuur hiervan te verstoren. Het hotel bestaat uit drie bouwdelen. De afzonderlijke elementen volgen de kromming van de weg en zijn in een flauwe bocht verschoven ten opzichte van elkaar. Onder het platte dak vind je het wellnesslandschap – met de typerende naam 'Badehimmel'. In de 22 kamers en suites en in de vier appartementen werden inheemse houtsoorten gebruikt, zoals larikshout, arvenhout en essenhout. De kleuren rood en blauw, in vele schakeringen, zorgen voor markante accenten, glas zorgt voor veel daglicht en een weids uitzicht op de bergen – een moderne sfeer dus zonder opdringerige clichés.
www.alpenparks.at/resortmariaalm

Hotel Villa Carlton
Traditie en innovatie zijn perfect op elkaar afgestemd in Hotel Villa Carlton. Het boutiquehotel bezit 39 smaakvol ingerichte kamers en combineert een modern en origineel interieur met een aangename sfeer. Bovendien werden de 4 verdiepingen van het hotel in verschillende thema's ingericht: landhuis, elegant, traditioneel en pop-art.
www.villa-carlton.at

Der Seehof  
“Der Seehof” biedt naast de “highlife” van de festivalstad Salzburg een ideale hideaway om te ontspannen en tot rust te komen. De grote Suhrkamp-bibliotheek van het hotel, de hedendaagse kunst aan de muren en de bijzonder ingerichte kamers begeleiden deze krachtplaats. De uitstekende keuken (Guide Michelin, 2 koksmutsjes van Gault Millau, Der Feinschmecker), een van de mooiste golfterreinen van de Alpen en het zalige landschap met de unieke Goldegger Moorsee zijn ook goede argumenten die uitnodigen voor zomer- en winterverfrissing.
www.derseehof.at

Lederer´s Living
In het chique hotel Lederer's Living, middenin het centrum van Kaprun, beleeft u een compleet nieuw type vakantie. Modern design wordt gecombineerd met een losse en ongedwongen, informele omgangsvorm en natuurlijke en eerlijke gastvrijheid.
www.thesmarthotel.at


 

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.