Please choose Language or Country
or
CUBE hotel in Nassfeld/Oostenrijk © CUBE Hotels

Designhotels in Karinthië

Karinthische designhotels herdefiniëren de verhouding tussen stad en land.

Bilder: Designhotels in Karinthië

  • Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia**** in Nassfeld/Oostenrijk © Falkensteiner Hotel & Residences Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia**** in Nassfeld/Oostenrijk © Falkensteiner Hotel & Residences

Apart Hotel Legendär
In dit hotel check je niet zomaar in! Je bent gast van een van onze legendes (Albert Einstein, Marie Tussaud, Leonardo da Vinci, Heinrich Harrer, Claude Monet evm) die je hun vakantiewoning voor de duur van je verblijf ter beschikking stellen. En zo wordt je vakantie een echte belevenis! Want waar je je ook bevindt of wat je ook doet, de geest van je beroemde gastheer/gastvrouw is je begeleider en geeft een bepaalde flair aan je vakantiewoning.

Meer informatie: aparthotel-legendaer.com

Aenea
Het in 2003 geopende eerste designhotel van Karinthië in Reifnitz/Maria Wörth beschikt over 15 suites met een uniek uitzicht over het meer. Het overtuigt met zijn klassieke architectuur in combinatie met helder design. De puristische sfeer wordt benadrukt door het gebruik van zwart, wit en zilver voor het exterieur en het interieur. De hang naar symmetrie en rechtlijnige vormen zorgt voor een voorname ambiance. De taartstukvormige indeling geeft alle suites een zo breed mogelijke gevel aan de kant van het meer. Glas, metaal en stucwerk zijn de belangrijkste gebruikte materialen. Dikke zachte tapijten, behaaglijke gestoffeerde en lederen meubelen en een zachte verlichting geven een gevoel van intimiteit. In de inrichting van de kamers is het handschrift van de Italiaanse designmeubelmaker Minotti en zijn topdesigner Rodolfo Dordoni te herkennen. In de badkamer worden de accenten gelegd door de Fransman Philippe Starck.

Meer informatie: www.aenea.at

Art-lodge
Het kleinste boetiekhotel in de Karinthische Nockbergen ligt op een hoogte van 1.058 m is een plek voor individualisten die van een ongedwongen sfeer wensen te genieten en de alledaagse stress eens kwijt willen. De Art Lodge werd in 2010 bekroond met Kärtner Tourismus Award. Verder ontving dit boetiekhotel in 2012 de "Sterne Award" van de Österreichische Fachverbandes der Hotellerie in de categorie "Hotel van de toekomst". Daarnaast werd het boetiekhotel in 2014 door GEO SAISON verkozen tot een van de beste 100 hotels in Europa. Sinds enkele jaren worden jonge Oostenrijkse kunstenaars in het hotel ondersteund. Door het 'Artist in Residence'-programma en verschillende tentoonstellingen kunnen de gasten de werken van deze kunstenaars bewonderen.

Meer informatie: www.art-lodge.com

Blumenhotel St. Veit/Glan****
Het eerste bloemenhotel van Karinthië weet te charmeren met haar trendy en lichtrijke sfeer. Talrijke bloemen geven het geheel frisse en kleurrijke accenten. Of je nu te gast bent voor een kleine tussenstop, een bedrijfsuitstap, een seminarie of vakantie in St.Veit, de natuurlijke flair van het bloemenhotel en zijn stijlvolle sfeer doen je letterlijk openbloeien.

Meer informatie: www.blumen-hotel.at


Cube Nassfeld
The Cube in Hermagor is een autonome fun-factory, een stukje urbane lifestyle buiten de hotelstad. Aan de buitenkant ziet de gast een compact, kubusvormig gebouw, dat omgeven wordt door een constructie van glas en staal, die 's nachts kleurig verlicht is. Het in 2004 geopende gebouw valt pas bij een nadere beschouwing op. In meerdere opzichten wordt hier gebroken met de traditionele hotelarchitectuur. Ruwe materialen zoals beton en staal bepalen het gereduceerde, eenvoudige vormgevingsconcept. Dit zijn ook de materialen die het complex kracht verlenen. Het kleurige glas daarentegen zorgt voor transparantie en openheid. Ook het interieur is extravagant: de kamers zijn functioneel ingericht. Voor elke kamer bevindt zich een 'showroom' voor sportattributen. Het leven speelt zich buiten de kamers af: royale openbare ruimtes op alle niveaus bevorderen de communicatie.

Meer informatie: www.cube-hotels.com

Falkensteiner Hotel Carinzia
Als architectonische uitloper van de Sonnenalpe neemt het in juli 2005 opgeleverde resorthotel de omringende natuur van Hermagor/Nassfeld perfect in zich op. Het hele gebouw is een landschap dat zich tot in de bijzondere kamers uitstrekt en een totale architectonische compositie vormt. Hoeken, bochten en lichte randen geven het 200 m lange gebouw structuur. Royale atriums met beekjes en veel groen zorgen ook binnen voor een natuurervaring. De lobby met zijn grote vensterpartijen werd door architect Arkan Zeytinoglu als de centrale doorsnijding van het gebouw ontworpen.

Meer informatie: www.falkensteiner.com/carinzia

Fuchspalast
Het Fuchspalast staat voor moderne, fantasievolle architectuur midden in de hertogstad St. Veit. Het is het eerste kunsthotel van schilder-professor Ernst Fuchs met design volgens het fantastisch realisme. De 60 exclusieve, schitterend gekleurde sterrenbeeldenkamers zijn met een individuele kleurstelling afgestemd op de verschillende sterrenbeelden. In het restaurant van het hotel staan koele metalen zuilen en lichte keramiekvloeren in contrast met de warme kleuren van de speciaal voor dit restaurant ontworpen inrichting. In het restaurant wordt een selectie van beelden en sculpturen van de schilder Fuchs tentoongesteld.

Meer informatie: www.hotel-fuchspalast.at

Hotel Lichtenegger „REART“
100% business, 100% lifestyle. Locatie, architectuur, design, materialen, ideeën - in deze vorm heb je waarschijnlijk nog geen hotel gezien. Wat wij uit deze ingrediënten maken, is voor 200% onvervangbaar.

Meer informatie: www.lichtenegger-reart.com

Hotel12
12 kamers en suites individueel ingericht als kunstwerken door internationale kunstenaars uit 3 continenten, van New York tot Shangai. Gelegen aan de 12e bocht van de Gerlitzen Alpenstraße op 1.750 m hoogte boven de wolken. Met adembenemende blik over de Ossiacher-, Faaker- en Wörthersee en direkt in het skigebied Gerlitzen naast de piste.

Meer informatie: www.hotel12.at

Seepark Hotel - Congress & Spa****
Daar waar de Wörthersee het mooist is, verenigt het Seepark Hotel – Congress & Spa bedrijfs- en vakantieleven op fascinerende wijze. Het buitengewone design, het grote wellness-landschap en de nabijheid van het bekende kasteel Maria Loretto en de universiteit Klagenfurt maken van het hotel een ideaal vertrekpunt voor talrijke excursies in elk seizoen.

Meer informatie: www.seeparkhotel.at

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.