Please choose Language or Country
or
Wellnesszone - Therme Laa - Hotel & Spa © Therme Laa - Hotel & Spa

Designhotels in Niederösterreich

Designhotels in Niederösterreich werden meerdere keren bekroond en verbinden een hoge architectonische standaard met een veelzijdig aanbod.

Hotel Klinglhuber

Het nieuwe gebouw, dat werd onderscheiden met de 'Staatspreis für Tourismus und Architektur 1996' is in meerdere opzichten interessant: de begane grond is naar achteren geplaatst, de verdiepingen daarboven steken uit – over de hoek heen. Elke kamer heeft een naar buiten uitgebouwde erker, wat leidt tot een originele gevelstructuur en tegelijk voor meer licht zorgt. De bovenste verdieping is weer naar achteren geplaatst, met daarvoor liggende terrassen. Op de begane grond bevinden zich de receptie, vergaderruimtes, een bar en een ontbijtruimte, die doorloopt in een iets hoger gelegen binnenplaats. Het interieurontwerp is ook van de hand van de architect en is in licht berkenhout uitgevoerd. De sanitaire ruimtes in de kamers krijgen indirect daglicht door glazen stroken.
Meer informatie: www.klinglhuber.com

Berghotel Tulbingerkogel
Het team van Archisphere kreeg de opdracht 'een handje te helpen' bij de vergaderruimtes, het wellnesslandschap en de gevel van het in 1930 gebouwde hotel. Bovendien moesten er zes kamers 'met een weids uitzicht' ontworpen worden. De opdracht is gelukt: als de jaloezieën aan de buitenkant neergelaten worden, vormt het hotel een afbeelding van het bos dat er ooit omheen stond. Door de met een 'bomenbehang' bedrukte rolluiken verandert de gevel van het gebouw de 'natuurlijke' achtergrond van het bos in een ironisch mimicry-spel, terwijl de van onbehandeld acaciahout gemaakte balustrades van de balkons in de loop van de tijd de grijstinten van de stammen van de omringende beuken hebben aangenomen. Voor de inrichting van de kamers werd het uitzicht op de Schneeberg in de verte als thema gekozen. Een 6 m brede glazen gevel opent de sober gemeubileerde kamers in zuidelijke richting, de badkamer is niet door een scheidingswand afgescheiden, maar wordt door een glazen ruit tot onderdeel van de kamer bestempeld.
Meer informatie: www.tulbingerkogel.at

LOISIUM Hotel, Wine & Spa resort
Heel New York vereert de Grüner Veltliner en het Kremstal vereert de architectuur van Steven Holl, de Amerikaanse ster die in 2003 het Loisium en twee jaar later een paar meter verderop het Wine & Spa Resort met zijn 82 kamers ontwierp. Strak, verfijnd en anders – deze kenmerken zijn zowel van toepassing op de glazen kubus midden tussen de wijnbergen als op de door Helmut Österreicher gecreëerde gerechten, die in het elegante restaurant geserveerd worden. Het Loisium Hotel is winnaar van de European Hotel Design Award 2006.
Meer informatie: www.loisiumhotel.at

Hotel Restaurant Meeting Point Hanner
In Mayerling geeft de verbouwing van seminarhotel Hanner een hedendaags statement af over de omgang met vorm en materiaal. De nieuwe, door het bureau pla.net ontworpen, gebouwen passen zich systematisch aan aan de infrastructuur van de bestaande onderneming. Royale glazen gevels verbinden binnen en buiten met elkaar. Vanaf alle kanten is uitzicht op de landelijke omgeving mogelijk. Voor de creatieve kok en geïnteresseerde hotelgast staat er naast de nieuwe keuken en het restaurant een vrijstaand gebouw, 'de box',  ter beschikking voor bijzondere kook- en eetervaringen. Voor het thema kunst in het gebouw werd galeriehoudster Andrea Jünger van galerie 'Jünger' in Baden aangetrokken, die in cycli van steeds een half jaar het hele restaurant voorziet van werken van hedendaagse kunstenaars. Elk van de 28 nieuwe kamers draagt het handschrift van de architect, royale open oppervlakken en gebruik van natuurlijke materialen zijn de gemeenschappelijke kenmerken.
Meer informatie: www.hanner.cc

Cityhotel D&C **** in St. Pölten
Het Cityhotel D&C (Design & Classic) is een combinatie van designarchitectuur en oude stadsstijl uit St. Pölten.
Meer informatie: www.cityhotel-dc.at
Fotogallerij: www.cityhotel-dc.at/bildergalerie

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.