Please choose Language or Country
or
Augartenhotel in Graz / Oostenrijk © Augartenhotel

Designhotels in Steiermark

Nieuwe, ecologische en energiebesparende gebouwen of moderne architectuur samen met Oostenrijkse hedendaagse kunst vind je terug in de designhotels in Steiermark.

Kreuzwirt op de Pössnitzberg
Het Kreuzwirt – een onopvallend hotel in Leutschach uit de jaren vijftig van de vorige eeuw – werd in 2006 verbouwd tot een boetiekhotel midden in het groen. De ruime kamers bieden een mooi uitzicht op de omgeving. Bij enkele kamers zijn het woon- en slaapgedeelte door een vrijstaande badkuip van elkaar gescheiden.
Pössnitzberg Gutshotel Kamer

Lifestylehotel daniel
Het Lifestylehotel daniel in Graz is niet alleen het jongste – en pas het vierde lid van de groep van designhotels in Oostenrijk – het staat ook voor trendy, lifestyle en 4-sterren comfort voor betaalbare prijzen. Het wendt zich in eerste instantie af van de bestaande hotelconcepten door zijn onconventionele optreden. Daar valt ook de prijsstelling onder (€ 59,-- resp. € 79,-- per kamer en het ontbijt kost € 9,-- per persoon). Ook het minimalisme in de kamers maakt een jonge indruk: er is afgezien van alles wat overbodig is en te veel plaats inneemt, zoals een kleerkast. In plaats daarvan staat er in de entree een kledingrek met legvakken. Een beschilderde glaswand scheidt de badkamer met raam (en met een raindance-douche) van de kamer – ook dat is een informele oplossing, die de ruimtes groter laat lijken. Lichtgekleurd hout en pastelkleuren gecombineerd met wit onderstrepen het jonge imago. De dvd-speler, gratis highspeed internettoegang en 24-uur snackservice voldoen aan de eisen van de doelgroep 'zakenreizigers en kunstenaars'.
www.hoteldaniel.com

Augartenhotel art & design
Een openhartige omgang met het heden is te vinden in het rond de millenniumwisseling geopende Augartenhotel – een glazen kubus met een gevel waarin de achtertuinen van Graz weerspiegelen. Het interieur lijkt op dat van een museum voor moderne kunst en doet de gasten verbaasd staan: elke kamer is voorzien van werken van hedendaagse Oostenrijkse kunstenaars.
 www.augartenhotel.at

Spa & Conference Hotel Loipersdorf
Onopvallend van buiten en bijna even spartaans als een schoolgebouw; het slechts vier verdiepingen tellende Spa & Conference Hotel bestaat uit Brits understatement. Het 4-sterren hotel werd ontworpen door een Engels architectenteam en ligt onopvallend in het landschap, vlak naast de thermen, maar toch weg van de drukte en het geluid van de straat. Ondanks de nuchtere architectuur lenen de kamers en suites zich perfect voor een weekendje cocoonen. De luxe van de in geel-rood en blauw ingerichte kamers schuilt in aangename elementen als inloopkasten en grote terrassen, een bijzonder zit- en ligcomfort en een aangename indeling van de bar, de zithoek en het slaapgedeelte. Met de verschuifbare scheidingswanden van de badkamer is het badplezier naar eigen wens te integreren in de woonervaring.
www.loipersdorfhotel.com

Appartementengebouw Holzbox Planneralm
Het doel van de architect was een aansprekende, moderne, maar toch betaalbare accommodatie te creëren voor het jeugdtoerisme. Na een bouwperiode van maar 3 maanden werd de Holzbox in augustus 2005 opgeleverd. Achter het moderne houten ontwerp bevindt zich een praktisch systeem van verschillende modules voor beheerders en jongeren. De verschillende modules werden in de fabriek volledig opgebouwd en in serie uitgerust met keukens, badkamers en alle aansluitingen. De jeugdherberg in het hogere 3-sterren segment biedt alle comfort, van sauna en skischoenendroger tot een compleet ingerichte keuken.
www.holzboxen-planneralm.at

LOISIUM Wine & Spa Resort Südsteiermark

In een van de beste wittewijnregio’s van Oostenrijk ligt het LOISIUM Wine & Spa Resort Südsteiermark direct aan de Sudsteirische Weinstraße. Het wijnresort biedt een buitengewone combinatie van wijn, spa en hedendaagse architectuur en vormt een internationaal platform voor de voorstelling van wijnen uit Steiermark.
www.loisium.com

Roomz-Graz, Budget Design Hotel

Het extravagante hotel, direct tegenover de stadshal, legt door een cool design, ruimtelijke dynamiek, innovatieve architectuur, doordachte functionaliteit en tegelijk goede prijs-kwaliteitverhouding nieuwe accenten.
www.roomz-graz.com/

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.