Please choose Language or Country
or

Designhotels in Tirol

In het midden van de ongerepte natuur of gelegen aan de hot spots van de wintersport, Tiroolse designhotels weten hoe ze de traditie nieuw leven moeten inblazen.

Hotel Madlein
Het nieuwe concept van hotel Madlein in Ischgl werd geboren uit de noodzaak om meerdere gebouwen tot één geheel samen te voegen. Het door architectenbureau Mescherowsky uitgewerkte concept onderscheidt zich door de sobere toepassing van edele materialen en grondstoffen. Er is alleen hout, glas en steen gebruikt. De negen onlangs heringerichte suites, die te bereiken zijn via een glazen trap, bieden intimiteit zonder overbodige snuisterijen, opgevrolijkt met enkele urbane details. De ruimtes worden verdeeld door glazen wanden, die samen met de panoramavensters een eindeloos spel spelen met de contrasten tussen licht en schaduw. Midden in het centrum van de trendy plaats Ischgl cultiveert Hotel Madlein bewust het contrast tussen highlife en een op het zenboeddhisme geïnspireerde filosofie. Het hotel beschikt ook over een wellness met panoramisch uitzicht.
Meer informatie: www.madlein.com


Aparthotel Anton
"Het Aparthotel Anton is een ontdekkingsreis door de wereld van het nieuwe alpijnse bouwen, een ruimtegeworden droom van Tiroolse vakantiecultuur", meldt de vakpers. En inderdaad: het hotel ligt midden in St. Anton en vormt beslist een aangenaam schouwspel. De houten bekleding van de golvende gevel getuigt van warmte en het begroeide of besneeuwde platte dak sluit met zijn vorm prima aan bij de berghelling. Het architectuurconcept van Bureau Pöschl/Comploj loopt door in de inrichting en de vormgeving van het interieur: de vele vensters bieden uitzicht op het landschap en vormen zo een verbinding met de omringende natuur. De functionele kamers beschikken over combinaties van 4, 6 en 8 bedden. In het restaurantgedeelte is een transparante speelgalerij, waar de kinderen veilig kunnen spelen.
Meer informatie: www.hotelanton.com

Natuurhotel Waldklause
Het hotel is gebouwd op een bosperceel vlak bij de 'Aquadome'-thermen in Längenfeld. Het bestaat volledig uit hout, glas en steen en voldoet aan alle wensen en verwachtingen van de hotelgasten. Ecologisch bewuste gasten die zich bewust zijn van hun lichaam en gezondheid zullen zich hier zeker thuisvoelen. De afzonderlijke gebouwencomplexen zijn toegankelijk via een lichte, met glas overdekte binnentuin en houten bruggetjes. De bedden staan voor een breed venster, zodat je wakker wordt met een blik op de bergen van het Ötztal. Het woongedeelte bevindt zich slechts twee treden hoger. Bij het binnenkomen van de hotelkamer zijn de bedden niet te zien, waardoor je het gevoel krijgt dat je een privéwoning binnenkomt. Het hotel heeft een uitstekende geluidsisolatie, een van de voorwaarden om uitstekend tot rust te kunnen komen. Het hotel biedt een eersteklas service en heeft een groot aanbod aan activiteiten. Waldklause is voor de vijfde keer geselecteerd in het magazine "GEO Saison" voor mooiste ecohotel. 
Meer informatie: www.waldklause.at

Skihotel Galzig
In het hart van St. Anton ligt sinds de herfst van 2004 het 4-sterren Skihotel Galzig. Karl Fahrner en zijn team kozen voor het langwerpige, vijf verdiepingen hoge gebouw een rustige ontwerpstijl waarbij gebruikgemaakt werd van de materialen aluminium, glas, hout en natuursteen uit de regio. De doorlopende gevel van glas en aluminium op de begane grond zorgt voor een luchtige indeling van de ruimte. Daarboven zweven de twee verdiepingen en het uitgebouwde dak – die gezamenlijk ruimte bieden aan 16 tweepersoonskamers, een juniorsuite en een appartement. De lichte eiken meubelen passen goed bij het donkergebeitste eiken parket. Alle kamers hebben dankzij enorme schuifdeuren een goed uitzicht op de bergen en een optimale lichtinval.
Meer informatie: www.skihotelgalzig.at

Hotel ASI-Lodge Tirol
In het kader van een in 2006 door het team Heinz & Mathoi & Streli uitgevoerde revitaliseringsproject van een bestaand hotel, werd er aan het verblijfsgedeelte een uit drie verdiepingen bestaand gebouw aangebouwd dat precies in noord-zuidrichting ligt. Met zijn warm ogende, loodrechte gevel van larikshout onderscheidt de nieuwbouw zich beslist van het witte voetstuk van het bestaande gebouw en is het meteen een duidelijk signaal voor de nieuwe filosofie van het hotel: moderne architectuur in combinatie met een activiteitenprogramma dicht bij de natuur in een bijzonder vriendelijke sfeer. Het hotel bevindt zich in Steinberg am Rofan in de buurt van de Achensee.
Meer informatie: www.asi-lodge.at

Hotel Lux Alpinae
Het Lux Alpinae hotel in St. Anton staat voor de nieuwe generatie van de Tiroolse hotelarchitectuur. Het design bestaat uit een uitstekende mix van beton, glas en staal. Veel licht en levendige kleuren contrasteren de koude elementen en stralen warmte uit. Het hotel is tegen een bergwand aangebouwd en beschikt over een panoramalift. De ruimte tussen het hotel en de bergwand is overdekt en met beton bekleed. Zo kan de ruimte als klimmuur gebruikt worden. Via open galerijen bereik je je kamer. Alle 28 kamers zijn met hun hoge vensters en bijhorend balkon op het zuiden gericht. Bij de kleuren heb je de keuze uit rood en blauw. De badkamer in geeltinten is in de ruimte geïntegreerd met een glazen wand die veel licht doorlaat. Alle kamers beschikken over internetaansluiting, draadloos of via de kabel. Zo kunt u zowel met uw smartphone als met uw laptop surfen. 
Meer informatie: www.luxalpinae.at

Parkhotel Hall
Het in 1928 gebouwde voormalige Turmhotel aan de rand van het kuurpark in Hall werd verbouwd door de architecten Dieter Henke en Marta Schreieck en heropend in 2003. Bij de verbouwing stonden twee wensen centraal: het saneren van het door architect Lois Welzenbacher ontworpen Turmhotel en het aanbouwen van een nieuw rond gebouw van glas aan de noord-westkant van het hotel. Nu herbergt het indrukwekkend mooie geheel een uitstekende infrastructuur voor seminaries en vergaderingen, plus 59 kamers, allemaal met laptop en gratis internetaansluiting.
Meer informatie: www.parkhotel-hall.com

Kitzhof/Kitzbühel
In het 4-sterren hotel Kitzhof gaat stijlvol design samen met een traditionele sfeer. Dankzij de ontwerpen van de Kitzbüheler architect Werner Aschaber en de inbreng van interieurontwerpster Ursula Schelle-Müller heeft het hotel nu een geheel eigen, innovatieve stijl. Al in de lobby en de Kitz-lounge vormen moderne en traditionele elementen een fraai contrast. Natuurlijke materialen, glas en warme kleuren bepalen de nieuwe sfeer. Door de keuze van de gebruikte materialen blijft de traditie aanwezig, ondanks de moderne rechtlijnigheid. Dat geldt evenzeer voor de vloeren van larikshout als voor de rode wollen bekleding van de elegante meubels. Kleur wordt met mate gebruikt, met het accent op rood, grijs en warme houttinten, zodat er een gezellige, maar niet opdringerige sfeer ontstaat. Het spalandschap is in witte tinten gehouden om ruimte te bieden aan de Just Pure-producten en de mensen. De tuin met zonneterras, vijver, ligweiden en een moderne interpretatie van een boerentuin werd ontworpen door de bekroonde landschapsarchitect Friedhelm Hellenkamp.
Meer informatie: www.kitzhof.at

Schwarzer Adler/Kitzbühel
'Traditie in een nieuwe interpretatie' is het credo voor de inrichting van het hotel Schwarzer Adler in Kitzbühel. Het geheel wordt bepaald door een minimalistisch design en heldere lijnen, een wisselspel van concave en convexe lijnen, van licht en schaduw, van zoete en kruidige geuren. Warme crème-, gemengde en aardetinten, indirect licht, onbehandelde eiken vloeren en met loden stoffen beklede panelen springen in het oog. Het team van architecten rond Wolfgang Pöschl, die meerdere keren de Oostenrijkse staatsprijs voor architectuur won, heeft perfect voldaan aan de hoge eisen van hotelier Christian Harisch. Hier vind je geen sauna die is ingericht als Alpenlandschap tussen een Turkse hamam en een Egyptisch lijkende geurengrot – hier gaat het juist om purisme. Grote zwarte tegels sieren de wanden, omsluiten het zwembad en dompelen de ruimtes van het drie verdiepingen tellende spalandschap in een mystiek licht. De spa is door middel van een lift rechtstreeks verbonden met het langste dakzwembad van de Alpen, met uitzicht op de Hahnenkamm, de Kitzbüheler Horn en de Wilde Kaiser. Veel van de 88 kamers en suites zijn uitgevoerd in een elegante landhuisstijl. In de designsuites worden functionele, puristische elementen gecombineerd met materialen als loden en leer. In de suites kunnen de hotelgasten gebruik maken van een privésauna en een Bang & Olufsen multimediacenter.
Meer informatie: www.adlerkitz.at

Hotel am Bahnhof
Het plan van architectenteam Manzl-Ritsch-Sandner was, om aan het centraal station een 'zwevende pendant' toe te voegen - een  meer dan 125 m lang gebouw dat recht op het Inntal gericht is en op steunen zweeft. In 2005 ontstond een lichtvoetig, eilandachtig, rustig bouwwerk. Het hotelgedeelte beslaat een derde van het totale object. De rest bestaat uit kantoren, aangevuld met een café-restaurant met een terras aan de Südtiroler Platz. De 75 kamers zijn allemaal uitgerust met internetaansluiting resp. WLAN.
Meer informatie: www.accorhotels.com

The Penz Hotel
Het eerste designhotel van Innsbruck is van de hand van de Franse toparchitect Dominique Perrault en heeft de stad met een juweel verrijkt. Het hotel onderscheidt zich door zijn moderne uiterlijk. In de machtige zwart-witte glazen gevel met het vierkante schaakbordpatroon worden de traditionele gebouwen van de omgeving weerspiegeld. Het dakterras met café is spectaculair. In combinatie met de nieuwe Rathaus-galerie met zijn vele winkels en cafés is hier een nieuw trefpunt voor de scène ontstaan. De voorzieningen van de 96 kamers zijn 'state of the art'.
Meer informatie: www.thepenz.com

Hotel Pension Perfler
Dit kleine pension in Sillian in het Pustertal laat zien dat goede hotelarchitectuur niet alleen is voorbehouden aan grote hotels. Het kenmerkende oude gebouw wordt als vanouds bewoond door de eigenaars, terwijl de rest met deskundig toegepaste ingrepen gemoderniseerd en uitgebreid werd. Hierdoor is rond een zuidelijk atrium een mediterraan aandoende opeenvolging van binnen- en buitenruimtes ontstaan. Met de enigszins boven het terrein verheven kamers en het sauna- en wellnesslandschap, dat onder het atrium 'ingegraven' werd, biedt Hotel Pension Perfler niet alleen een architectonische nieuwigheid, maar richt het zich ook op sfeer en een gezellige omgeving.
Meer informatie: www.perfler.at

Hotel Adler
Hotel Adler in het centrum van Ischgl is naar Tiroolse begrippen een vrij onopvallend gebouw, maar toch een bijzonderheid. Door de glazen wanden aan alle kanten van het gebouw worden alle ruimtes de hele dag lang door het zonlicht doorstraald en laten ze gastvrijheid zien – en 's avonds is het verlichte interieur tot ver in de omtrek stralend zichtbaar. Elk van de 6 appartementen biedt een heel bijzondere verblijfservaring: buitengewoon, royaal, functioneel! Gewoon anders.
Meer informatie: www.adler-ischgl.at

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.