Please choose Language or Country
or
Hotelkamer in Hotel Krone in Au / Oostenrijk © Hotel Krone in Au

Designhotels in Vorarlberg

Vorarlberg geldt al lang als hot spot van de moderne architectuur. Ook de designhotels bekoren door hun architectonische totaalconcept en hun speelsheid, geestigheid en ironie.
Hotel Walliserhof
In de kamers 'Scesaplana', 'Zimba' en 'Alpila' heb je een schitterend uitzicht over het Brandner berggebied – daarom heten ze ook naar deze nabijgelegen imposante bergen. Comfortabel en uitstekend ingericht zijn ook de geheel in wit uitgevoerde kamer 'Edelweiss', de in antieke Vorarlbergse flair met originele 100 jaar oude meubelen ingerichte kamer 'Almrausch' en de sprookjesachtige en knus ingerichte kamer 'Romantiek'. In het wellnesslandschap, 'Damasco Spa', krijg je het gevoel dat je je binnenin een exotische bloem bevindt.

Meer informatie:
6708 Brand
Internet: www.walliserhof.at

Hotel Post
De innovatieve kunst werd speciaal voor het gebouw ontworpen en uitgewerkt door toparchitect Oskar Leo Kaufmann. Zijn zus, Susanne Kaufmann, is de trotse hoteleigenares. De aanbouw van het hotel verdient extra aandacht, omdat het uit zelfstandige modules is opgebouwd. De architecten hebben op de kelder van het oorspronkelijke bedrijf een evenementenruimte gebouwd die voornamelijk uit glas bestaat. Daarboven werden twee etages gebouwd, waarop steeds vijf voorgefabriceerde modules aaneengevoegd zijn. Dit zijn de hotelkamers met voorliggende balkons. Alle meubels en vloeren zijn van hout, de badkamers worden door een bijna transparante glazen kubus gescheiden van de rest van de ruimte. De gebruikte materialen zijn uitsluitend beton, hout en glas.

Meer informatie:
6870 Bezou
Internet: www.hotelpostbezau.com

Gasthof Hotel Krone Hittisau
Gasthof Hotel Krone laat zich kenmerken door het gebruik van traditionele ambachten in hun meest innovatieve vorm. De verbouwing van het 170 jaar oude hotel is het paradepaardje van het 'werkraum bregenzerwald'. Dit jonge platform voor 'het nieuwe bouwen' en de ambachten in het Bregenzerwald heeft met hotel Krone meer gedaan dan alleen maar laten zien dat oude ambachten nog bestaan. De architect komt ook uit de regio: de jonge Bernardo Bader kreeg al heel wat aandacht door zijn bekroonde woningbouw en gemeenschapsvoorzieningen. Zes nieuwe kamers en een nieuw opgetrokken restaurant brengen elke hotelgast in een sfeer van zowel mondaine tijdloosheid als regionale invloeden. Het consequent gebruikmaken van traditionele productie in kleine werkplaatsen levert de opdrachtgevers Helene en Dietmar Nussbaumer-Natter algemene erkenning en lof op.

Meer informatie:
6952 Hittisau
Internet: www.krone-hittisau.at

Hotel Krone in Au
'Krone in Au' wordt vaak 'een herberg uit een prentenboek' genoemd, ligt midden in het dorp, vlak naast de mooie barokkerk en heeft al meerdere levensfases doorlopen. De laatste aanbouw, in 1998, werd uitgevoerd door Johannes en Oskar Leo Kaufmann. Het is een schoolvoorbeeld van voorfabricage, waarbij een zadeldak en uit modules bestaande 'kamercellen' met 36 bedden binnen vier weken geplaatst werden. Het hotel ziet er ook karakteristiek uit met zijn lamellengordijn aan de gevel, dat als het 's avonds verlicht is een sfeervolle dieptewerking heeft. In het interieur werd de ruwe charme van 'balken en latten' aangepast aan de 4-sterren normen.

Meer informatie:
6883 Au
Internet: www.krone-au.at

Martinspark Hotel
De ingang van het hotel ligt aan de westkant van het gebouw. Maar daarboven lijkt wel een soort van scheepsromp te zweven, waarin het restaurant zich bevindt: gedragen door vier steunen, bedekt met plaatkoper, met smalle naast elkaar liggende vensters, waarachter de staalconstructie zichtbaar is. Een verbindingsdeel, dat van houten lamellen voorzien is, leidt naar het hoofdgebouw. Voor het hotel ligt een gelijkvloerse strook met dezelfde bekleding van houten lamellen voor een glazen gevel, die de overkapping vormt van de inrit van de onderaardse parkeergarage en tegelijkertijd ruimte biedt aan conferentie- en vergaderzalen.

Meer informatie:
6850 Dornbirn
Internet: www.martinspark.at

Hotel Adler
Bestaande muren van het oude hotel op 1700 m hoogte vormden de basis voor het ontwerp van Erich Strolz, die in opdracht van zijn broer het in 1917 gebouwde hotel 'omgewerkt' heeft. Strolz richtte zich op duidelijke vormen en benadrukte die nog met een onconventionele puristische houten gevel. Enkele jaren later ontstond er een glazen aanbouw met 11 hotelappartementen, twee vergaderruimtes, een multifunctionele ruimte, een zonneterras en een klimmuur. Het gebouw is een constructie van voorgefabriceerde elementen met aan de buitenkant hout, glas en zonne-energievoorzieningen. Een glazen verbindingsdeel vormt de overgang tussen het oude en het nieuwe gebouw.

Meer informatie:
6767 Warth
Internet: www.hoteladler.at

VAL BLU Resort Hotel Spa & Sports
Het concept van het Sport & Lifestyle Resort is uniek in het Alpengebied en biedt de perfecte omgeving voor moderne mensen, die ook op reis op zoek zijn naar een actieve sport-, spa- en fitnessomgeving. Het interieur van het lifestylehotel kenmerkt zich door een minimalistisch design met uitzicht op het omringende berggebied. De weldadige sfeer ontstaat door heldere lijnen, natuurlijke materialen en een innovatief architectuurconcept. De kamers zijn bijvoorbeeld voorzien van venstermeubels die niet alleen een moderne houtsculptuur vormen, maar ook een bank waar je aan de haard kan ontspannen.

Meer informatie:
6700 Bludenz
Internet: www.valblu.at

Verwen- en geniethotel Gams
‘Kuschelhotel Gams’ is al 350 jaar familiebezit en is de ideale plek voor een paar romantische dagen. Naast 35 individueel ingerichte kamers – van klassiek met antiek en moderne designelementen tot landhuisstijl – belooft het bloemenkasteel met de waterlelievijver een romantisch verblijf. Elke kamer heeft een hemelbed en een eigen whirlpool met sterrenhemel. Vanaf het balkon kijkt u uit over de hartvormige vijver in de tuin.

Meer informatie:
6870 Bezau
Internet: www.hotel-gams.at

Sporthotel Steffisalp
Direct uit bed de berg op, in een paar seconden van het hotel naar de lift: in sporthotel Steffisalp ligt het berggebied van Arlberg aan de voeten van de bezoekers. 56 elegante kamers, een fantastisch wellnesslandschap en de openhaard in de elegante lounge met het adembenemende uitzicht combineren moderne architectuur en hedendaags comfort met landelijke traditie. In de eerste openlucht-fitnessruimte van de Alpen zijn een massagepaviljoen, een relaxlounge en een indiaanse zweethut te vinden.
Meer informatie: 
6767 Warth
Internet: www.steffisalp.at

Gasthof & Hotel Rote Wand
Onthaasten, aankomen, batterijen opladen. Gasten zien tijdens hun zomer of wintervakantie de Lechtaler Alpen van hun mooiste kant. het stijlvolle Walserhaus kenmerkt zich door een combinatie van modern comfort en traditonele sfeer. Highlights: het Red Spa met 1500 qm saunalandschap, de outdoor pool met 32°C, het red beauty en het red kids. De 2-sterren-keuken biedt een streling voor het gehemelte.

Meer informatie:
6764 Lech am Arlberg
Internet: www.rotewand.com

Sonne Lifestyle Resort
Het oude hotel in Bregenzerwald en de moderne nieuwbouw smelten samen tot een harmonieus geheel. Licht, lucht en gemak domineren, maar toch hebben materialen, die kenmerkend zijn voor de streek, het voor het zeggen. Het ensemble voegt zich gevoelig in de dorpsstructuur en in de omringende natuur in. In 2009 werd het met de Vorarlbergse houtbouwprijs bekroond.

Meer informatie:
6881 Mellau/Bregenzerwald
Internet: www.sonnemellau.com

Hotel Das Schiff, Hittisau****
Das Schiff in Hittisau is een goed voorbeeld van een geslaagde combinatie van traditie en moderniteit. De gastfamilie Metzler hecht veel belang aan een leuke sfeer, authentieke levensstijl en regionale kookcultuur (twee koksmutsen van GaultMillau). Duurzaam ondernemen en huiselijke sfeer zijn waarden die zich weerspiegelen in de veelvoudige aanbiedingen.
www.schiff-hittisau.com    

Seehotel Am Kaiserstrand****
Traditie en moderniteit in een perfecte symbiose. Het hotel dat in 2010 opnieuw geopend werd, ligt aan de Bodensee, zoals in een droom. 100 jaar geleden werd het gebouw als hotel gebouwd, later als kazerne gebruikt. Nette kleuren, hoogwaardige materialen en veel licht: elke kamer en elke suite is een huldiging aan de Bodensee. Het boothuis dat in de Bodensee staat geldt als voorbeeld van de Vorarlbergse houtbouwkunst.
www.seehotel-kaiserstrand.at  

Hotel Hubertus****
In 11 weken bouwtijd ontstond het bijgebouw, dat in de zomer van 2012 openging, door modulebouw. Het nieuwe huis mengt zich op de achtergrond in het gevoelige landschap van het bregenzerwald en sluit zich aan bij de materialen van de omliggende, traditionele bouwcultuur. Het bijgebouw herbergt moderne, gezellige kamers, de panoramasauna en het restaurant met terras.
www.hotel-hubertus.at  

Hotel Lün
In de zomer van 2012 werd het bestaande gasthuis met aandacht voor regionaliteit en duurzaamheid voor het hotel uitgebouwd. Een gemeenschappelijk dak, de kleurgeving en de materialen verbinden het oude en nieuwe gebouw tot een leuk geheel. De individueel en stijlvol alpien ingerichte kamers maken de regionaliteit voelbaar. Er kwam ook een aantrekkelijke wellnessruimte bij.
www.hotel-luen.at

Hotel Schwanen Bizau****
Enkele jaren geleden werd het biohotel met uitstekende Hildegard von Bingen-keuken volledig omgebouwd en thermisch gerenoveerd. Vandaag is het gebouw verkleed in vurenhout. Een balkon rondom het hele gebouw met gesloten houten railing verleent de bouw een rustige, kubistische vorm. In de kamers zorgen muren en meubels uit dennehout en geoliede eik een huiselijke, onopdringerige sfeer.
www.schwanen.at

Casalpin Ferienhütten
De combinatie uit traditionele huttensfeer en modern, minimalistisch houtdesign bestempelt de charme van de Casalpin hutten. De houten huisjes met twee verdiepingen geven plaats aan 2 tot 6 personen en zijn uitgerust met houten meubelen en alle comfort. Voor de bouw en de inrichting werden uitsluitend materialen uit de streek gebruikt.
www.casalpin.com

Arlberg Lodges
De "Arlberg Lodges" bevindt zich op een prominente locatie op een heuvel in het kleine dorpje Stuben. Arlberg Lodges beschikt over acht appartementen met een oppervlakte van 85 m². Deze zijn zorgvuldig ingericht met natuurlijke en lokale materialen. De spa beschikt over een doorlopend raam met een prachtig uitzicht op de omliggende bergwereld.
www.hotel-garni-arlberg.at

Design Chalets NO 659 | 686
De chalets in moderne houtarchitectuur in Lech am Arlberg stralen eenvoud en elegantie uit. De mix van hout uit inheemse bossen en meubels in modern design is uniek op vlak van esthetiek en luxe. Het belangrijkste uitgangspunt was de zachte integratie van de natuur en de landelijke omgeving. De chalets zijn geschikt voor maximaal acht personen. 
www.chalet-in-lech.com

Silvretta-Haus
De moderne en bekroonde architectuur van het op 2.000 meter hoogte gelegen huis in Partenen werd bekroond met de Piranesi architectuurprijs. Binnenin heerst een bijzonder aangeame sfeer, zowel in de 14 moderne en helder ingerichte kamers als in de lounges, de aantrekkelijke sport-en fitnessruimte en de vergaderzalen.
www.silvretta-haus.at

Gesundhotel Bad Reuthe
Architectuur voor de zintuigen: strakke lijnen, natuurlijke materialen, veel hout, glas en licht. Een wereld van warmte en comfort wacht de gasten op. Een hoogtepunt is het ronde badhuis met thermaal bad, sauna en wellness in minimalistisch design.
www.badreuthe.at

Traube Braz - Alpen.Spa.Golf.Hotel
Traditie treft moderniteit. Met architectonische finesse zijn de traditionele ruimtes aangepast aan de moderne eisen en combineren ze traditionele waarden met nieuwe visies. Het idee erachter is om zich te laten inspireren door de geschiedenis van het huis, zonder dat het comfort moet inboeten. Er heerst een authentische sfeer en de vaderlandsliefde ervaart en voelt nog steeds elke gast.
www.traubebraz.at

Meer info over designhotels in Vorarlberg vind je op www.vorarlberg.travel

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.