Please choose Language or Country
or

Zo smaakt Oostenrijk

Proef de veelzijdigheid van Oostenrijk! De afgelopen jaren heeft Oostenrijk zich tot een waar paradijs voor fijnproevers ontwikkeld. De landbouw, wijngaarden en hotellerie hebben het gebruik van verse, lokale producten en specialiteiten herontdekt. Hou je van lekker eten en drinken? Dan ben je in Oostenrijk aan het juiste adres!

Ontdek de culinaire rijkdom van Oostenrijk

Zo smaakt Oostenrijk

Schlumberger chilled © Schlumberger Wein- und Sektkellerei GmbH Schlumberger chilled © Schlumberger Wein- und Sektkellerei GmbH

Schlumberger sekt

Ontdek tijdens een rondleiding door de oudste sekt-wijnkelder in Oostenrijk de wereld van de mousserende wijn. Uiteraard mag er ook geproefd worden.
Schlumberger sektkelders in Wenen
Sachertorte the viennese chocolate cake with precarious origins © Österreich Werbung / Wolfgang Schardt Sachertorte the viennese chocolate cake with precarious origins © Österreich Werbung / Wolfgang Schardt

Wiener Tortenschlacht um Original Sachertorte

Sachertorte. Het is het zoetste geheim ter wereld. Dit beroemde gebak heeft al heel wat juridische geschillen veroorzaakt en vormt nog steeds het belangrijkste symbool van Wenen.

Naar het recept
The chef serves his home smoked Gailtal Spek personally to the guests © Österreich Werbung / Andreas  Jakwerth The chef serves his home smoked Gailtal Spek personally to the guests © Österreich Werbung / Andreas Jakwerth

Het smaakvolle Gailtal

In het Gailtal heb je vooral één ding nodig hebt om echt te genieten: tijd. Niet alleen om te proeven van de lekkerste regionale specialiteiten, maar ook bij het produceren ervan. Tijdens een bezoek aan de eerste ‘Slow Food Travel Regio’ ter wereld, maak je een reis door de wereld van traditionele ambachten en toegewijde producenten.

 

Lees meer
vineyards with setting sun © Sonnenland Mittelburgenland vineyards with setting sun © Sonnenland Mittelburgenland

Wijn & wijnbouw in Oostenrijk

Klein maar fijn: dat is Oostenrijkse wijn wanneer je hem vergelijkt op internationaal niveau. Geen wijn die je overal ter wereld vindt, maar iets voor kenners en fijnproevers. Wijn uit Oostenrijk is op elke goede wijnkaart te vinden en wordt door wijnkenners zeer gewaardeerd.
Meer over Oostenrijkse wijnen
Café Central, a traditional old Viennese coffeehouse © Café Central im Palais Ferstel Wien Café Central, a traditional old Viennese coffeehouse © Café Central im Palais Ferstel Wien

Oostenrijkse koffiehuiscultuur

Plaats nemen, helemaal ontspannen en zich door de kelner laten verwennen - met een kleine espresso in het koffiehuis. Dit instituut belichaamt een stuk Weens levensgevoel, dat ook buiten de hoofdstad zijn fans gevonden heeft.
Koffiehuizen met traditie in Oostenrijk
Try the delicious Kaiserschmarrn - Austrian pancakes © Tirol Werbung Try the delicious Kaiserschmarrn - Austrian pancakes © Tirol Werbung

Nu koken!

Op zoek naar dat typische gerecht dat je altijd neemt wanneer je in Oostenrijk op vakantie bent?
Haal nu een stukje Oostenrijk in huis en maak zélf een typisch Oostenrijks gerecht. Van Wiener Schnitzel tot en met Käsespätzle, elke regio in Oostenrijk heeft zo zijn eigen specilaiteiten.
Nu koken!

Zoete zonde

Beïnvloed door de vroegere kroonlanden of steeds weer verfijnd door patissiers en chocolatiers - de Oostenrijkse zoetigheden zijn het zondigen waard. Wie zwicht er niet voor de Sachertorte, smeuïge pralines of warme desserts?
Zoete specialiteiten uit Oostenrijk
Poppies © Österreich Werbung / Hans Wiesenhofer Poppies © Österreich Werbung / Hans Wiesenhofer

Smakelijke bloesems en vruchten

Niet enkel in Japan wordt de kersenbloesem feestelijk onthaald, ook in Oostenrijk zijn de bloeiende landschappen een feestelijke gebeurtenis. In de zomer kunnen de vruchten worden geproefd – puur of als confituur, chutney, sap, most of schnaps.
Bloesems in Oostenrijk
Seeforelle © Kärnten Werbung / Martin Steinthaler Seeforelle © Kärnten Werbung / Martin Steinthaler

Vers uit het meer, zo op je bord

Tot grote tevredenheid van de fijnproevers zijn er in de meren van het Salzkammergut nog heel wat wilde vissoorten te vinden. De wild gevangen vis uit het heldere water is een genot voor de lekkerbek!
Wilde vis uit Oostenrijk

Gerechten met geschiedenis

Naast de plaatselijke specialiteiten staan er op de Oostenrijkse menukaarten ook heel wat gerechten uit de voormalige Doppelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Vaak weten de Oostenrijkers zelf niet eens zo goed waar hun lievelingsgerechten nu precies vandaan komen!
Oostenrijkse gerechten met geschiedenis

Van Hüttengaudi tot topgastronomie

Terwijl sommigen nauwelijks kunnen wachten om na de Oostenrijkse bergtoppen ook eens de barkrukken van diverse clubs en lounges te beklimmen, komen anderen liever gezellig samen rondom de warme kachel. En weer anderen gaan voor een voortreffelijk diner in een van de vele restaurants in de omgeving van de piste. In Oostenrijk is de après-ski heel veelzijdig!
De veelzijdige après-ski in Oostenrijk

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.