Please choose Language or Country
or

Karinthische kaasnoedels

Kaasnoedels zijn een typische specialiteit uit Karinthië. Voor het maken, moet je een speciale techniek voor het vormen van de typische rand, het zogenaamde ‘krendeln’, onder de knie krijgen.

Ingrediënten voor 6 - 8 personen:

Noedeldeeg:
* 400 gr tarwebloem
* ½ ei
* ca. 1,5 dl water
* zout
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 losgeklopt ei

Vulling:
* 500 gr kwark
* 130 gr oud brood of toast (grof gehakt)
* 70 gr boter
* 2 dl melk
* 50 gr fijngehakte ajuin
* 100 gr gekookte aardappelen
* 2 eetlepels gehakte munt
* 2 eetlepels gehakte kervel
* witte, gemalen peper
* 80 gr boter of 150 gr mengeling paneermeel + boter

Bereidingswijze:

Bloem, ei, water, olie en zout tot een glad deeg kneden, 20 min. laten rusten en dan dun uitrollen.

Ajuin in de boter aanstoven tot ze lichtjes bruin ziet; oud brood en kwark met melk overgieten; de ajuin toevoegen en goed mengen. Aardappelen door de passe-vite (zeef) draaien, kruiden toevoegen en mengen. Bolletjes vormen van ongeveer 40 gr en met voldoende afstand naast elkaar leggen op het deeg. De randen met het geklopte ei insmeren.

Het deeg van onder naar boven over de bolletjes leggen en rondom goed aandrukken. Met een halvemaan-vormige uitsteker tasjes (ravioli) van ongeveer 6 cm uitsteken. De randen goed aandrukken, zodat er boogjes ontstaan (het beroemde ‘krendeln’).

In kokend water ongeveer 15 min. laten koken, uit het water halen, laten afdruipen en met bruine boter en bieslook opdienen.

Eet smakelijk! Mahlzeit!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.