Please choose Language or Country
or

Wiener Schnitzel

De échte Wiener Schnitzel wordt gemaakt met kalfsvlees en heeft een goudbruine korst. Dat moet je geprobeerd hebben!

Boodschappenlijst (4 personen)

  • 4 kalfsschnitzels van elk 150-180 g (ook mogelijk met varkensvlees of kalkoen)
  • 2 eieren
  • Ca. 100 g bloem
  • Ca. 100 g paneermeel (of echte Semmelbrösel)
  • Zout, peper
  • Botervet en/of plantenolie
  • Schijfjes citroen om te garneren


Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

1 Verwijder eventuele huid en klop de schnitzels plat. Kruis aan beide kanten met zout en peper. Verdeel de bloem en het paneermeel op 2 verschillende borden. Doe ook de eieren in een bord en roer ze door met een vork.

2 De schnitzels eerst aan beide kanten door de bloem halen, door de eieren halen en erop letten dat geen enkel plekje droog blijft. Tenslotte in het paneermeel draaien en het paneermeel met een vork voorzichtig aandrukken (zo zal de korst luchtiger worden)

3 In een grote pan (of 2 middelgrote pannen) zoveel vet laten smelten dat de schnitzel goed kunnen zwemmen (of de plantenolie met 1-2 eetlepels vet of beter verwarmen)

4 De schnitzels pas in de pan leggen als het vet zo heet is dat het sissend schuimt.

5 Schnitzel afhankelijk van de dikte en vleessoort 2 minuten (voor dunne kalfsschnitzels) tot 4 minuten (voor dikkere varkensschnitzel) goudbruin bakken. Met een spatel omdraaien (niet aanprikken!) en ook de andere kant goudbruin bakken.

6 knapperige schnitzel uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitdruipen. Daarbij voorzichtig afdeppen. Aanrichten en voor het serveren met citroenschijfjes garneren.

Wordt geserveerd met peterselie-aardappels, rijst, aardappelsalade of een gemengde salade.

Gaartijd: afhankelijk van de dikte en soort vlees 4-8 minuten

Serveertip
Peterselie-aardappelen zijn een speciale aanbeveling bij dit gerecht. Maar net zo lekker is een aardappel-, komkommer-, tomaten- of kropsla-salade.

Eet smakelijk! Mahlzeit!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.