Please choose Language or Country
or

Sachertorte

Sachertorte behoort tot een van de bekendste taarten ter wereld en is zeker de beroemdste specialiteit uit de Weense keuken.
Boodschappenlijst (4 personen)

150 gram boter
150 gram suiker
150 gram chocolade
8 eieren
120 gram bloem
boter
broodkruimels
abrikozenconfituur

Glazuur
150 gram chocolade
1 eetlepel olie
200 gram suiker
⅛ liter water

Bereidingstijd: 2 uur

Bereidingswijze
De boter met de helft van de suiker, de (door middel van heet water) gesmolten chocolade en het eigeel kloppen tot het dik en schuimig is. De bloem over de schuimmassa zeven. Eiwit met de rest van de suiker stijf kloppen en aan de bloem toevoegen. Alles voorzichtig mengen. De massa in een beboterde, met broodkruimels bestrooide taartvorm van 22 cm diameter gieten en ca. 1 uur op 180°C bakken in de oven.

De taart op een rooster zetten om af te koelen, na 2 uur uit de taartvorm nemen (bovenkant eventueel glad snijden) en zo op een bord leggen dat de gladde taartbodem bovenop ligt. Heel dun met abrikozenconfituur besmeren en met chocoladeglazuur (zie onder) bedekken.

Glazuur

Chocolade smelten au bain-marie en de olie erdoorheen roeren. Daarna de suiker en het water aan de kook brengen. Laat het suikerwater afkoelen en roer het dan lepel per lepel door de gesmolten chocolade, totdat er een gladde massa ontstaat.

Serveertip
Geserveerd met slagroom smaakt de Sachertorte bijzonder lekker.

Eet smakelijk! Mahlzeit!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.