Please choose Language or Country
or
Schlipfkrapfen

Schlipfkrapfen

De Schlipfkrapfen (ook wel Schlutzkrapfen) uit Tirol lijken erg op de italiaanse ravioli of de Maultaschen uit het Duitse Schwaben.
Boodschappenlijst (4 personen)
Deeg
300 gram meel (half roggen-, half tarwemeel)
zout
1 ei
water (zoveel als nodig is)

Spinazievulling
½ kilo spinazie
1 eetlepel boter
zout
peper
nootmuskaat
broodkruimels

Vleesvulling
1 ajuin
2 eetlepels boter
400 gram vlees, gekookt of gebraden
1 ei
peterselie
zout
peper
marjolein
1 - 2 eetlepels broodkruimels
Kaas, geraspt
4 - 6 eetlepels vet of boter

Bereidingstijd: 50 minuten

Bereidingswijze
Bloem, zout en ei met de nodige hoeveelheid lauw water mengen, zodat een noedeldeeg ontstaat, heel goed doorkneden en 30 minuten laten rusten.
Uit het deeg een dikke rol vormen, deze in dunne plakjes snijden en elk plakje deeg tot handformaat uitrollen. Het deeg met de vulling bedekken, voor de helft omslaan en de randen goed aandrukken. De stukjes deeg met vulling ca. 10 minuten koken in zout water, ze uit het water halen en in lagen in een schaal leggen, elke laag met geraspte kaas bestrooien, aansluitend met heet vet laten smelten.

Het deeg kan op verschillende manieren gevuld worden:
Spinazievulling: De spinazie in een beetje zout water halfgaar stoven, goed laten uitlekken, hakken, in de boter leggen, op smaak brengen met de kruiden en met de nodige hoeveelheid broodkruimels verstevigen.
Vleesvulling: De fijngehakte ajuin bruin bakken in boter, met het fijngemaakte vlees en het ei mengen, naar wens op smaak brengen met de kruiden en verstevigen met broodkruimels.

Eet smakelijk! Mahlzeit!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.