Please choose Language or Country
or

Oostenrijkse koffiehuiscultuur

Plaats nemen, helemaal ontspannen en zich door de kelner laten verwennen - met een kleine espresso in het koffiehuis. Dit instituut belichaamt een stuk Weens levensgevoel, dat ook buiten de hoofdstad zijn fans gevonden heeft.

Oostenrijkse koffiehuiscultuur

Café Sperl © Julius Silver, Café Sperl Café Sperl © Julius Silver, Café Sperl

Wenen: Levensgevoel koffiehuis

Ritselende kranten, vurige debatten en de geur van vers gezette koffie: Welkom in het Weense “Kaffeehaus”, waar pluchen banken rond marmeren tafels staan, waar Thonet-stoelen over het parket glijden en spiegels zacht het gedempte licht reflecteren.
Koffiehuizen in Wenen
Das KaffeeHaus in Kufstein © www-inntalbilder-de/Carsten Lohr Das KaffeeHaus in Kufstein © www-inntalbilder-de/Carsten Lohr

Tirol: "Das KaffeeHaus" in Kufstein

Het gaat er aardig aan toe in het “KaffeeHaus” in de Klinkstraße, direct onder de vesting in Kufstein: Voor harmonieuze sfeer in het gebouw, dat uit het jaar 1730 stamt, is volgens gastheer Gerold Hell Kafunzel, een kobold, verantwoordelijk.
Koffiehuis met eigen koffiebranderij
Original Sacher Torte © Hotel Sacher Wien Original Sacher Torte © Hotel Sacher Wien

Steiermark: Koffiehuis Sacher in Graz

Wijnbar, koffiehuis & restaurant – het koffiehuis Sacher in Graz heeft veel meer te bieden dan enkel koffie. In de herfst van 2011 werd het voor zijn excellente keuken door Gourmet Guide Gault Millau met twee koksmutsen bekroond.
Exclusieve koffiehuiscultuur met originele Sacher-taart
Kuchendame im Cafe Tomaselli © Peter Steffny/Cafe Tomaselli Kuchendame im Cafe Tomaselli © Peter Steffny/Cafe Tomaselli

SalzburgerLand: Koffiehuis Tomaselli in Salzburg

Het aan de Oude Markt gelegen Café Tomaselli in Salzburg wordt sinds 150 jaar door de familie Tomaselli open gehouden. Zowel de levendige geschiedenis en de unieke ligging als het verleidelijke aanbod aan zoete gerechten en koffiespecialiteiten zorgen voor de charme van dit huis.
Koffiehuis-traditie in Salzburg
Altwiener Kaffeehausflair im Café Traxlmayr in Linz © Café Traxlmayr Altwiener Kaffeehausflair im Café Traxlmayr in Linz © Café Traxlmayr

Oberösterreich: KoffiehuisTraxlmayr in Linz

Het Café Traxlmayr in het centrum van Linz, vormgegeven door Mauritz Balzarek, een leerling van Otto Wagner, laat zich in volle glorie zien, maar behoudt toch de vanouds gevestigde flair.
Oudweense flair in Linz
Paar in einem Wiener Kaffeehaus © Österreich Werbung/Ilgner Paar in einem Wiener Kaffeehaus © Österreich Werbung/Ilgner

Koffie: een Weense specialiteit?

Wenen mag dan wel niet de eerste stad geweest zijn waar men het geheimzinnige brouwsel uit het Oosten kon drinken, hier werd wél de kunst van het koffiemaken verfijnd.
Lees hier meer over de koffiehuizen in Oostenrijk

Geen zoekresultaten gevonden!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.