Please choose Language or Country
or

Oberösterreich: KoffiehuisTraxlmayr in Linz

Het Café Traxlmayr in het centrum van Linz, vormgegeven door Mauritz Balzarek, een leerling van Otto Wagner, laat zich in volle glorie zien, maar behoudt toch de vanouds gevestigde flair.

Het Traxlmayr komt in veel literaire werken als achtergrondscène voor en is ook vandaag nog een ontmoetingsplaats voor diverse maatschappelijke gebeurtenissen zoals lezingen en concerten. Met een dagelijks middagsmenu en heerlijke gebakjes heeft het Traxlmayr voor elke gast iets te bieden. Een bijkamertje met een biljarttafel en schaak- en kaartspel zorgt voor de nodige ontspanning.

Bijzonder is ook de ligging: De bezoekers “slurpen” hun koffie op het uitgestrekte terras aan de Linzer Promenade – met uitzicht op het Linzer Landhaus, niet ver van de duivenmarkt. Daar werd het café in 1838 door Josef Hartl voor het eerst geopend. Door het huwelijk van zijn dochter Anna met Josef Traxlmayr ging het koffiehuis al snel over naar de familie Traxlmayr. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de onderneming, door de slechte onderhoudssituatie en een bomaanslag, tijdelijk ontwricht. De wederopbouw gebeurde echter al snel na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Sinds 2009 wordt het koffiehuis door de natuurkundige Ulrich Traxlmayr open gehouden.  

Café Traxlmayr
Linz

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.