Please choose Language or Country
or

SalzburgerLand: Koffiehuis Tomaselli in Salzburg

Het aan de Oude Markt gelegen Café Tomaselli in Salzburg wordt sinds 150 jaar door de familie Tomaselli open gehouden. Zowel de levendige geschiedenis en de unieke ligging als het verleidelijke aanbod aan zoete gerechten en koffiespecialiteiten zorgen voor de charme van dit huis.

Voor veel schrijvers en intellectuelen werd Tomaselli in de 2e helft van de 20e eeuw tot een tweede thuis, waar ze schreven, afspraken met mensen, de krant lazen of schaak speelden – onder hen bijvoorbeeld Heinrich Waggerl, Peter Rosei en Thomas Bernhard. Wolfgang Amadeus Mozart zou in Tomaselli al van zijn “amandelmelk” genoten hebben.

Bezoekers maken in het Café Tomaselli kennis met twee bezondere beroepsgroepen. Aan de ene kant de “Kuchendame”, die in haar witte schort een bijzondere keuze aan zoete lekkernijen – waaronder ook de Salzburgernockerl-Schnitte als creatie van het huis – op een dienblad aan de gasten presenteert. Aan de andere kant de “Kaffeehaus Ober” met een elegant vlinderstrikje en smoking, die altijd een vriendelijk “Grüß Gott” voor je klaar heeft en voor iedere gast de juiste koffie weet te vinden.  

Café Tomaselli
Salzburg

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.