Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Van Hüttengaudi tot topgastronomie

Terwijl sommigen nauwelijks kunnen wachten om na de Oostenrijkse bergtoppen ook eens de barkrukken van diverse clubs en lounges te beklimmen, komen anderen liever gezellig samen rondom de warme kachel. En weer anderen gaan voor een voortreffelijk diner in een van de vele restaurants in de omgeving van de piste. In Oostenrijk is de après-ski heel veelzijdig!
Het is niet zo verrassend dat in Oostenrijk de après-ski soms al tijdens het skien zelf begint. De vele skihutten en bars direct naast de piste zijn nu eenmaal zeer verleidelijk! Naast traditionele drankjes zoals de bekende ‘Jaga-tee’ is er natuurlijk voor elk wat wils.
In Ischgl bijvoorbeeld kun je in de Champagnerhütte van het hotel Romantica in een authentieke omgeving genieten van een wel heel verfijnde en trendy après-ski. In het Tiroler Serfaus kun je in de skilounge op 1900 m hoogte je skilaarzen inruilen voor knusse pantoffels. Geїnspireerd door de skilounges in Aspen kun je ook hier onderuitzakken in een comfortabele lederen sofa en genieten van een thee of een uitstekend glas wijn.

De vele authentieke skihutten staan natuurlijk synoniem voor gezelligheid. Voorbij de boomgrens wordt plotseling iedereen met ‘du’ aangesproken en wanneer het wat drukker - en krapper - wordt, kruipt iedereen zonder problemen een beetje dichter tegen elkaar aan. Na een perfecte dag op de piste en met een heerlijke maaltijd in het vooruitzicht, kan de sfeer hier niet meer stuk.

Vele berghutten hebben ook zo hun eigen specialiteit, waarvoor vele gasten elke keer weer terug blijven komen. In de Edelweiβhütte in Mariazell zijn het zonder twijfel de zelfgemaakte ’Grammelknödel mit Sauerkraut’en de heerlijke Griesauflauf mit Erdbeersaucedie de skiërs naar de hut van waard Pfanni lokken.
In Bründlstadl am Hochkönig zijn het dan weer de stevige Kasnocken die in traditionele reuzepannen worden geserveerd.

Ook de Pöllingerhütte in Karinthië en de Bärehütte am Hinterstoder zijn zeker een bezoekje waard!

Na al dat eten mag een ‘Verdauungschnapserl’ natuurlijk niet ontbreken! Een lieflijke benaming voor een stevige schnaps, die niet alleen de magen zal doen verwarmen!

De plaatselijke topgastronomie in Oostenrijk geniet ook internationaal een uitstekende reputatie. Bovendien is het in vele wintersportgebieden gemakkelijk aanschuiven - de restaurants bevinden zich vaak in de directe omgeving van de piste. Een voorbeeld hiervan is de Verwallstube in Galzig. Op een hoogte van maar liefst 2.185 meter is de Verwallstube het hoogstgelegene 2 sterren restaurant in Oostenrijk. Het restaurant is vooral bekend omwille van haar visspecialiteiten en het prachtige uitzicht op de bergtoppen.

Wat Gault Millau onderscheidingen betreft, heeft Oostenrijk een echte primeur: als eerste en enige vrouw ter wereld werd de Salzburgse Johanna Maier in 2001 met maar liefst vier begeerde koksmutsen onderscheiden. In haar restaurant Hubertus, in Filzmoos, kan u zelf ontdekken waarom. Of rijd nog een stukje verder door naar Werfen, waar de gebroeders Obauer u van harte welkom heten in hun top-restaurant.

Wie na een actieve dag in de frisse winterlucht eenvoudigweg te moe is om nog naar een sterrenrestaurant te gaan, kan ook in een van de vele ‘Landgasthäusern’ uitstekend eten. De porties hier zijn speciaal afgestemd op knorrende wintersportmagen!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.