Please choose Language or Country
or

Weinviertel DAC, wijn op zijn best

Oostenrijks pittigste wijn komt uit het Weinviertel en is, typerend voor de regio noordoostelijk van Wenen, een Grüner Veltliner. Hij geeft zowel wijnkenners als -liefhebbers zin in ‘net dat beetje meer pit in het leven’.
De Weinviertel DAC is een witte wijn die naar de heuvels van het Weinviertel, de zon en de droge bodem van de regio smaakt. De wijn is gemakkelijk te herkennen aan zijn lichtgroene kleur en zijn peperig-kruidige en frisse, fruitige smaak. DAC staat voor een regionaal bepaalde garantie voor kwaliteit en herkomst. Verschillende tests, die een Weinviertel DAC met succes moet doorstaan, garanderen de hoge kwaliteit. Het ‘pepertje’ is niet alleen in de wijnhandel te koop, maar ook bij de 600 wijnproducenten langs de 400 km lange Weinstraße en natuurlijk in de ‘dorpjes zonder schoorstenen’, zoals de straten met wijnkelders in het Weinviertel liefkozend genoemd worden.

www.weinvierteldac.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.