Please choose Language or Country
or

Oostenrijk met de kinderen

Vervelen is verboden! Maar vervelen doe je je in Oostenrijk zeker niet: voor kinderen valt er namelijk vanalles te beleven. Indianenavonturen in het bos, dierentuinen, attractieparken, spannende wandelingen en toffe vrijetijdsprogramma’s zorgen ervoor dat ze ’s avonds moe maar voldaan hun bed inkruipen.

Oostenrijk met de kinderen

Holz sammeln für Lagerfeuer, Ferien mit Familie, Gjaidalm © Österreich Werbung / thecreatingclick.com Holz sammeln für Lagerfeuer, Ferien mit Familie, Gjaidalm © Österreich Werbung / thecreatingclick.com

#justus - tijd voor elkaar

Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond, thuis of op het werk, iedereen is altijd druk bezig. Maar op vakantie telt maar 1 ding: tijd met elkaar doorbrengen. Deze Oostenrijkse regio's leggen zich toe op vakantie met het hele gezin.
 
Vakantie met het hele gezin
ZOOM Trickfilmstudio © ZOOM Trickfilmstudio / Rainer Berson ZOOM Trickfilmstudio © ZOOM Trickfilmstudio / Rainer Berson

Een leuke regendag in het kindermuseum

Op vakantie hoop je natuurlijk op mooie zonnige dagen. Maar soms zit het weer misschien een dagje niet mee. Geen probleem! Want tijdens een bezoek aan het Kindermuseum in Wenen zul je je geen moment vervelen.

Een dag in het Zoom Kindermuseum
Bicycle tour / Danube / Lower Austria © Österreich Werbung / Beni Mooslechner Bicycle tour / Danube / Lower Austria © Österreich Werbung / Beni Mooslechner

Patchworkvakantie: genieten, met zijn allen

Op reis gaan? Dat doe je het liefst met de mensen die veel voor je betekenen. Samen op avontuur gaan, om daarna weer vol energie terug te komen van een vakantie in Oostenrijk.

Het verhaal van een patchwork-moeder
Ski Comeback SalzburgerLand © SalzburgerLand Tourismus Ski Comeback SalzburgerLand © SalzburgerLand Tourismus

Skiën voor herintreders

Glooiende hellingen, fijne leraren en omvangrijke service: voor hen die het skiën of snowboarden na jaren weer opnieuw op willen pakken hebben de Oostenrijks wintersportregio’s aantrekkelijke arrangementen. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.
Tips voor herintreders
Im Schnee an der Piste liegen und entspannen © Bad Kleinkirchheim Tourismus / Mathias Prägant Im Schnee an der Piste liegen und entspannen © Bad Kleinkirchheim Tourismus / Mathias Prägant

Skigebieden voor gezinnen

Oostenrijks kleinere skigebieden zijn vooral overzichtelijk, aantrekkelijk geprijsd en volledig ingericht op het hele gezin. Zo beleeft iedereen, groot en klein, dé perfecte wintersportvakantie in de sneeuw.
Familievriendelijke skigebieden

Wandelen met de familie in Vorarlberg

Kinderen willen de wereld ontdekken, vooral in de natuur. In Vorarlberg vind je alvast een veelvoud aan kindvriendelijke wandelingen.
Wandelplezier in Vorarlberg
Kinder im Naturpark Geschriebenstein, Burgenland © Naturpark Geschriebenstein Rechnitz Kinder im Naturpark Geschriebenstein, Burgenland © Naturpark Geschriebenstein Rechnitz

Wandelen met de familie in Burgenland

Plezier en afwisseling gegarandeerd bij een vakantie in Burgenland met de hele familie, want het land van de zon heeft speciaal voor zijn kleinste gasten leuke aanbiedingen.
Wandelplezier in Burgenland
Donausteig © GmbH-Erber Donausteig © GmbH-Erber

Wandelen met de familie in Oberösterreich

In Oberösterreich vind je meer dan genoeg natuurschoonheden, die je zeer makkelijk samen met je kinderen kan leren kennen.
Wandelplezier in Oberösterreich
Goldwaschen am Tauerngold-Erlebnisweg © TVB Raurisertal / Michael Gruber Goldwaschen am Tauerngold-Erlebnisweg © TVB Raurisertal / Michael Gruber

Wandelen met de familie in SalzburgerLand

Tijdens een wandeling of bergtocht met kinderen staan vooral de kleine ontdekkingen langs de rand van de weg in het middelpunt van de belangstelling: rotsstenen, bergriviertjes, onbekende dieren, ...
Wandelplezier in SalzburgerLand
Familienwandern Sellraintal © Innsbruck Tourismus Familienwandern Sellraintal © Innsbruck Tourismus

Wandelen met kinderen

Wandelen kan ook plezierig zijn voor de kleinsten: op belevenispaden, ontdekkingsroutes en blotevoetenwegen vervelen ze zich zeker niet.
Wandelplezier voor de familie in Oostenrijk
Uitzicht op Burg Ehrenberg © Werbegemeinschaft Lech-Wege Uitzicht op Burg Ehrenberg © Werbegemeinschaft Lech-Wege

Burchten en kastelen ontdekken voor kinderen

Oostenrijk is het land van burchten en kastelen. Een vakantie met je kinderen kan in Oostenrijk dus zeker spannend zijn. Tijdens verschillende rondleidingen en feesten kunnen jongeren zich laten onderdompelen in langvervlogen tijden en zich zelf ridder of jonkvrouw wanen.
Avonturen voor jonkvrouwen, ridders en...
Ice World / Eisriesenwelt / Ice Cave near Werfen © Österreich Werbung / Eisriesenwelt Ice World / Eisriesenwelt / Ice Cave near Werfen © Österreich Werbung / Eisriesenwelt

Grotten en mijnen

Laat de zon zich even niet zien? Geen reden om je te vervelen. Bezoek een van de vele grotten en mijnen in Oostenrijk. Koel, mooi, ondergronds en met bijzonder interessante verhalen.
Grotten en mijnen in Oostenrijk
Urlaub am Bauernhof © Urlaub am Bauernhof Urlaub am Bauernhof © Urlaub am Bauernhof

Vakantie op de boerderij

Een vakantie op de boerderij is voor veel volwassenen vooral een ontspannen vakantie en voor kinderen een plezante manier om met dieren in contact te komen.
Meer over vakantie op de boerderij
Millstättersee © Kärnten Werbung / Edward Gröger Millstättersee © Kärnten Werbung / Edward Gröger

Meren in Oostenrijk

Wanneer het ’s zomers warm is, is het aangenaam afkoelen in een van de vele kristalheldere meren (van drinkwaterkwaliteit!) in Oostenrijk. Kom tot rust, geniet van het water en prachtige natuurdecor en beleef een geweldige zomervakantie!
Ontdek de meren per regio

Cultuur voor kinderen

Van kindermusea en kindertheaters tot en met leesfeesten voor de kleinsten. In Oostenrijk is het culturele aanbod voor kinderen groot. Stil zijn hoeft niet en ze mogen alles aanraken. Hier beleven uw kleintjes ongetwijfeld veel plezier!
Lees hier meer over musea voor kinderen
Kinder im Waldseilpark Golm © Family Fun Club Himsl Montafon Kinder im Waldseilpark Golm © Family Fun Club Himsl Montafon

Pretparken

Wanneer de dagen weer langer worden en de temperatuur stijgt, is de bewegingsdrang van onze kleintjes niet meer te stoppen. Wat is er dan fijner dan je eens helemaal uit te leven in een van de vele grote pretparken?
Pretparken in Oostenrijk
robbenfuetterung tiergarten schoenbrunn © Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc robbenfuetterung tiergarten schoenbrunn © Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc

Met de kinderen naar de zoo

Aan dierentuinen geen gebrek in Oostenrijk. Er zijn er zelfs enkele heel oude en beroemde. Enkele tips voor wie komende zomer naar Oostenrijk reist en op dierentuinvisite wil.
Lees hier meer over dierentuinen in Oostenrijk

Geen zoekresultaten gevonden!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.