Please choose Language or Country
or

Burchten en kastelen ontdekken voor kinderen

Oostenrijk is het land van burchten en kastelen. Een vakantie met je kinderen kan in Oostenrijk dus zeker spannend zijn. Tijdens verschillende rondleidingen en feesten kunnen jongeren zich laten onderdompelen in langvervlogen tijden en zich zelf ridder of jonkvrouw wanen.

Ehrenberger ridderspelen
Een ridder, volledig in het zwart gekleed, rijdt in volle vaart op zijn tegenstander toe, enkel zijn ogen blinken onder zijn zilveren helm wanneer hij seconden voor de botsing zijn lans naar voren steekt. De menigte jubelt en enkel aan de kledij van enkele toeschouwers kan je zien dat je niet echt in de middeleeuwen bent beland, maar in de Ehrenberger ridderspelen in Tirol. Elke zomer worden hier drie dagen lang een grote middeleeuwse markt, riddertoernooien, een kinderboerderij en een ridderlijke kinderspeelplaats met de draak Feuermaul (vuurmuil) georganiseerd. Het hoogtepunt is wel het moment waarop ook de kinderen zich met de ridders mogen meten.

Burchtbelevenis Mauterndorf
Voor alle kinderen die het hele jaar door de middeleeuwen willen beleven, is er de burchtbelevenis Mauterndorf in Salzburg. Mooi verkleed krijgen ze hier eerst een spannende rondleiding door de 6 verdiepingen tellende verdedigingstoren, waarna ze korte scènes uit het burchtleven instuderen. Tijdens het aansluitende middeleeuwse feestmaal worden deze dan vertoond.

Burcht Forchtenstein
Echt griezelig wordt het in de Forchtenstein burcht in Burgenland. Tijdens de maneschijnrondleiding bezoek je de donkere burcht tot in de kleinste en donkerste kerker. Met zwarte mantels en gewapend met knoflooktenen tegen Graf Dracula gaan kinderen (vanaf 6 jaar) op zoek naar vleermuizen en de gruwelijke Rosalia die misschien nog steeds door de gangen dwaalt ...

Burchtruïne Falkenstein
Levendige rondleidingen waarbij je kinderen zich kunnen verkleden en zelf dingen kunnen beleven, vind je ook in de Falkenstein burchtruïne in het Weinviertel, in kasteel Landeck in Tirol (zelfs met schattenjacht) en op de Hohensalzburg vesting (ook spannende jongerenprogramma’s).

Kasteel Schönbunn
Minder wild, maar daarom des te eleganter, gaat het eraan toe in de Oostenrijkse kastelen. In het kindermuseum van het Weense kasteel Schönbrunn kan je veel ontdekken over het alledaagse leven van de keizerlijke familie. Een absolute aanrader is ongetwijfeld de ‘quadrille’-cursus: verkleed als prins of prinses krijg je in de voormalige turnzaal van keizerin Elisabeth een hoofse gezelschapsdans aangeleerd. Tip voor jaloerse ouders: ook jullie mogen meedansen.

Residentie in Salzburg
Het gaat er ook majestueus aan toe in de residentie in Salzburg. De vorstelijke pronkkamers kan je op verschillende manieren verkennen: verkleed als hongerige muizen voor de allerkleinsten of tijdens een tijdreis dwars door 400 jaar geschiedenis voor de jongeren. Wie bang is om de weg kwijt te raken, kan zelf een oude plattegrond knutselen, die met een echte zegel verzegelen en mee naar huis nemen.

Burcht Sommeregg
In de Karinthische Burcht Sommeregg beleef je een spectaculaire reis door de middeleeuwen en word je ridder voor een dag. De ridderspelen in Burcht Sommeregg boeien jong en oud. Ridders en zwaardvechters uit heel Europa bezorgen de hele familie een onvergetelijke show. Natuurlijk mag je er ook de middeleeuwse markt met livemuziek en de goochelshow niet missen. 

Burg Oberkapfenberg
In de Steiermarkse  Burg Oberkapfenberg wandelen kinderen samen met een jonkvrouw door de kamers van het kasteel en ontdekken ze interessante en grappige dingen uit het dagelijkse leven van de voormalige kasteelbewoners.

Burgbau Friesach – verjaardag vieren in het kasteel
In Friesach werd een middeleeuws kasteel op middeleeuwse wijze, helemaal zonder moderne hulpmiddelen, gebouwd. Er werden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt zoals hout, steen en kalk. Het bouwmateriaal werd lokaal geproduceerd. Kinderen hebben de mogelijkheid om hun verjaardag in het kasteel te vieren: de jonge bezoekers leven eventjes in de Middeleeuwen als ridders, jonkvrouwen, schattenjagers en kasteelonderzoekers. Zo ontdekken ze het kasteel op een interactieve manier en leren ze hoe de mensen in de Middeleeuwen leefden en bouwden.

Burgruine Aggstein
In kasteelruïne Aggstein duiken kinderen in de wereld van de prinsessen, feeën en ridders tijdens een gegidste sprookjeswandeling. Hier krijgen ze magische legendes, spannende verhalen over het leven in een middeleeuws kasteel en huiveringwekkende griezelverhalen te horen.

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.