Please choose Language or Country
or

Met de kinderen naar de zoo

Aan dierentuinen geen gebrek in Oostenrijk. Er zijn er zelfs enkele heel oude en beroemde. Enkele tips voor wie komende zomer naar Oostenrijk reist en op dierentuinvisite wil.
Dierentuin Schönbrunn Wenen

De zoo van Wenen is een van de oudste dierenparken ter wereld, al in 1570 bestond hier een (soort) wildpark. In 1752 ontstond echter de eerste echte dierentuin met de bouw van een menagerie. Je vindt in deze zoo dan ook een brede waaier aan dieren. Een van de sensaties is het pandabeertje Fu Long, die in 1997 in de dierentuin geboren werd. Fu Long, wat trouwens 'gelukkige draak' betekent, is de eerste panda die op geheel natuurlijke wijze verwekt werd en in een dierentuin werd geboren.
De zoo is dagelijks open van 9 tot (naargelang het seizoen) 16.30/18.30 u. Toegang: 14 euro (volwassenen), met de Wien Card 12 euro, kinderen onder 6 jaar betalen 6 euro.

Meer informatie: www.zoovienna.at Zoo Salzburg

Ook de stad Salzburg heeft een fraaie dierentuin. Deze opende officieel in 1961 haar deuren. Je ontdekt er dieren afkomstig van over de hele wereld. De zoo bevindt zich nabij het slot Hellbrunn in het oord Anif.
Dagelijks toegankelijk, naargelang het seizoen vanaf 8.30 u tot 16.30/18.30 u. In de zomerperiode (eind juni tot begin september) is de zoo open tot 23 uur. Volwassenen betalen 9 euro toegang, kinderen (4-14 jaar) 4 euro.

Meer informatie: www.salzburg-zoo.at
  Alpenzoo Innsbruck

Ontdek in de hoofdstad van Tirol de hoogstgelegen dierentuin van Europa. De zoo ligt op 727 m boven de zeespiegel en huisvest meer dan 2000 dieren, die ruim 150 diersoorten vertegenwoordigen. Het is in eerste instantie een thematische dierentuin die een interessante voorstelling geeft van de Alpijnse dierenwereld. De alpenzoo ligt aan de rand van de Nordkette op de zonnige flank van de stad en ontstond in 1962. Je ontdekt er ook de middeleeuwse burg de Weiherburg, waar ook keizer Maximiliaan I te gast was.  De zoo is dagelijks toegankelijk van 9 tot 18 u (tot 17 u in de winter). Toegang: 8 euro (volwassenen) en 4 euro (kinderen van 6-15 jaar) of 2 euro (kinderen van 4-5 jaar).

Meer informatie: www.alpenzoo.at

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.