Please choose Language or Country
or

Pretparken in Oberösterreich

In Linz vind je het Ars Electronica Center, waar je naar hartelust kunt experimenteren. Voor wie zich liever in de natuur begeeft, zijn er talloze pretparken en speciale sprookjeswandelpaden.
Ars Elektronica Center
Het 'Museum van de toekomst' biedt op vijf niveaus een fascinerende blik op digitale computerwerelden en de nieuwste technologieën en media. Wisselende tentoonstellingen met interactieve installaties uit onderzoekslaboratoria en een artistieke vormgeving verwijzen naar toekomstige ontwikkelingen. Het bijzondere aan dit alles is dat de bezoekers overal direct bij betrokken worden. Ze kunnen zelf actief zijn en naar hartenlust experimenteren. In het Ars Elektronica Center zijn 'infotrainers' aanwezig om vragen te beantwoorden en de bezoekers te helpen. Het hart van het Ars Elektronica Center wordt gevormd door de 1000 vierkante meter grote Main Gallery - een ruimte waarin kunstenaars en wetenschappers, scholieren en studenten, ouders en kinderen experimenteren, werken en spelen. In Deep Space kun je het leven in verafgelegen, onbekende en historische plaatsen ervaren, wordt het onzichtbare zichtbaar, krijg je een andere kijk op de bekende dingen, en worden verborgen details zichtbaar door perspectieven die in de echte wereld onmogelijk zijn. Het AEC is een ervaring voor grote en kleine bezoekers.

Schindlbach
Schindlbach, een recreatiepark en sprookjesparadijs in het Schindlbachtal in Grünau, wordt omringd door de bergen van het Kasberg-massief. Steeds meer gezinnen die de hectiek van alledag achter zich willen laten, genieten van de rust in dit daleinde. Wie denkt dat kinderen dat saai vinden, vergist zich echt. Met de elektrische auto's, de kartbaan, de bonte trein, de minibaggeraar, elektrische boten, enz. kunnen de kleintjes zich prima uitleven! Een andere attractie in Schindlbach is de sprookjeswereld met 15 sprookjesgroepen, waarbij ook een korte voorleesversie van de sprookjes te vinden is.

Jagdmärchenpark Hirschalm
In Jagdmärchenpark Hirschalm in Unterweißenbach gaan groot en klein op zoek naar de Toversteen – en daarbij komen ze allerlei bijzondere wezens tegen. Maar dat is niet het enige avontuur dat op de Hirschalm te beleven is. Hier zijn ook echte rendieren uit het hoge Noorden te vinden, een snelle zomerrodelbaan en een freefall-toren. Het park beschikt bovendien over meer dan 40 sprookjestaferelen en speelplaatsen, natuurlijke speelplekken met ringen, hooischuren en netschommels voor de jonge gasten. De met veel liefde ingerichte hutten 'Schlaufuchs', 'Frechdachs' en 'Brummbär' beschikken over een huiskamer met een open haard en een goed uitgeruste keuken.

Wildpark Hochkreut
Op een bergkop tussen de Attersee en de Traunsee, midden in het Salzkammergut op 960 meter hoogte, ligt Höhenwildpark Hochkreut. In wildpark Hochkreut komen ouders en kinderen op een bijzondere manier dichter bij de flora en fauna in de natuur. Hier zijn edelherten, damherten en moeflons te zien. De kleintjes maken op een speelse manier kennis met de veelzijdigheid van de natuur op het vogelstemmenpad, bij de kikkerpoel en langs het paddenstoelenpad.

Sprookjeswandelpad Schenkenfelden
Märchenwanderweg in Schenkenfelden is een gezellige wandelroute door een afwisselend boslandschap. Elf uit hout gesneden sprookjesgroepen (meer dan 40 sprookjesfiguren) bezorgen vooral de kinderen, maar ook de ouders, een vrolijk avontuur. Aan het begin en aan het einde van deze sprookjeswandelroute liggen speeltuinen. En als afsluiting kun je nog gezellig spelen bij de fraai aangelegde sprookjesvijver.

Oerbos Gosau
In het 12.000 m² grote Urzeitwald Gosau maken de bezoekers op een spannende manier kennis met 600 miljoen jaar geschiedenis van de aarde. Negen basisstations, van het precambrium (van ongeveer vier miljard tot 600 miljoen jaar geleden) tot aan het quartair (van ca. 2,6 miljoen jaar geleden tot nu), tonen de belangrijkste evolutiestappen en hun bekendste vertegenwoordigers uit het dieren- en plantenrijk.

Welios Energie.Belevenis.Huis
Hoe komt stroom in het stopcontact? Wat heeft muziek met energie te maken? Hoe maak je energie aan door te dansen of te treuzelen? Op deze en nog veel meer interessante vragen krijgen bezoekers van Welios de antwoorden! Ze beleven op 3 000m² oppervlakte en drie verdiepingen het thema vernieuwbare energie (zonne-energie, geothermie, waterkracht, windkracht, biomassa) eens helemaal anders en op speelse wijze. Aan ongeveer 150 toestellen mag je slingeren, draaien en drukken!
www.welios.at

OBRA Kinderland in Neukirchen an der Vöckla
In het OBRA Kinderland beleef je plezier met de hele familie. Het park met een oppervlakte van 12.000m² belooft spannende avonturen voor kinderen, peuters en tieners.
www.obrakinderland.at

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.