Please choose Language or Country
or

Pretparken in Steiermark

Beleef de natuur in Steiermark op een leuke en spannende manier. Loop tussen dino's of maak kennis met het klimmen. Wilde dieren, fantastische uitzichten en pretparken ... bijna teveel om op te noemen!

Styrassic Park
Al miljoenen jaren geleden uitgestorven? Of klopt de geschiedenis niet? In Styrassic Park komt het verleden in de zachtgroene Steiermark weer tot leven! Maak tijdens onze nieuwe interessante dagtochten samen met je kinderen, vrienden en kennissen een afwisselende en spannende reis, met een vurige vulkaan die de aarde laat beven, een verrassing in de vulkaan en een geheimzinnig veenlijk! Kom binnen in de wereld van de enorme mammoeten, die vroeger de reuzen van het vasteland waren. Ook sabeltandtijgers, reuzenherten, reuzenluiaards en machtige holenberen zijn hier te bewonderen.
www.styrassicpark.at

Pretpark Planai
Avonturenpark Planai bevindt zich bij het bergstation van de Planai-kabelbaan, dus het is heel gemakkelijk te bereiken. Tussen de boomtoppen vindt de hele familie hier leuke, afwisselende en spannende stations. Het schitterende uitzicht op het Dachsteinmassief is echt uniek. Bovendien is er nog een eigen kinderpark, dat gratis toegankelijk is. Hier kunnen de allerkleinsten al eens van het klimmen 'proeven' en wat uitproberen. In combinatie met de diverse wandelpaden en berghutten biedt het avonturenpark ontspanning voor groot en klein.
www.abenteuerpark-planai.at

Natuurervaringspark Hohentauern / Keltenberg
Bergdorp Hohentauern is een van de met sagen omgeven dorpen waar de Kelten al op avontuur gingen. Er wordt gezegd dat zij op hun schilden van de besneeuwde hellingen naar het dal gleden. Zij waren dus de eerste snowboarders in de Tauern!? Een mythe? Misschien wel! Maar het is geen mythe dat de geschiedenis nu weer tot leven komt in de Tauern. Laat je meevoeren naar de geheimzinnige rotsholen, geniet intensief van de natuur tijdens een wandeling langs de 'Wasserweg', scherp je zintuigen tijdens een tocht over het magische bospad en beleef op een aanschouwelijke manier het dagelijkse leven in de prehistorie in ons paalwoningendorp!
www.keltenberg.at

Wandelen met de kinderen in het Pöllauertal
De wandelpaden in natuurpark Pöllauer Tal zijn geschikt voor kinderen vanaf de basisschoolleeftijd. In de omgeving van Pöllau zijn ze wat minder steil dan in de hogere gebieden.
www.naturpark-poellauertal.at

Avonturenpark Gröbming
Goed gezekerd bedwing je de stations en de elementen van het 'klimpark' tussen de bomen. Meer dan 160 stations zorgen voor spanning en avontuur! 11 verschillende parcours in diverse moeilijkheidsgraden leiden tot hoogtes van 2 tot 15 m. Meer dan 160 stations waarvoor je moet klimmen, balanceren, glijden en optrekken langs en over allerlei soorten kabel- en brugconstructies. Een speciale manier van zekeren, garandeert dat je voortdurend gezekerd bent en gemakkelijk te begrijpen pictogrammen wijzen je de weg.
www.abenteuerpark.at

Avonturenpark Holzknechtland
In de buurt van het bergstation van Mariazeller Bürgeralpe op 1.300 meter leert men in Holzknechtland heel wat bij over het leven van de houthakkers en de bosbouw uit het verleden. Tijdens een bosquiz en stempelrally vergezelt bever Basti de kleine bezoekertjes op hun ontdekkingsreis. In de leuke quizrally kunnen de kinderen hun geleerde kennis over de houthakkers onmiddellijk toepassen.
www.buergeralpe.at

Avonturenwereld Mautern
De avonturenwereld Mautern combineert spel, plezier en met een unieke wildernis. Jong en oud kunnen genieten van snelle actie op honderden meters hoog en een blik in de avontuurlijke dierenwereld van Europa.
www.abenteuerwelt-mautern.at

Sprookjesbos Steiermark
Ongeveer 130 sprookjesfiguren leven hier in de meer dan 7.000 m² grote fantasiewereld: met de druk op een knop vertellen Hans en Grietje, de kikkerkoning, Roodkapje en andere sprookjeshelden hun spannende verhalen of nodigen uit om te komen spelen.
www.maerchenwald.at

Avonturenpark Erzberg
Een bezoek aan de stilgelegde mijnen van Erzberg is een belevenis voor de hele familie.Bij een rondleiding leer je de ondergrondse arbeidswereld van de knapen van toen en nu kennen. Met de "Hauly" - een omgebouwde 860 PK sterke vrachtauto - rij je de verdiepingen van de Erzberg af.
www.abenteuer-erzberg.at

Pretpark Rittisberg
De grootste avonturenberg van de Dachsteinregio heeft een groot aanbod aan attracties en vrijetijdsbestedingen voor klein en groot.
www.rittisberg.at

Meer uitstappen in Steiermark

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.