Please choose Language or Country
or

Pretparken in Wenen

Naast de wereldberoemde Wiener Prater vind je in Wenen nog vele andere leuke pretparken.

Wiener Prater
Het Prater in Wenen is met zijn leeftijd van meer dan 235 jaar een verplicht programmapunt voor elke toerist. Meer dan 250 attracties - van de traditionele draaimolen en het spookhuis tot heel moderne highlights, zoals de Ejection Seat - zorgen voor avontuur en plezier voor de hele familie. Er zijn meer dan genoeg attracties om een ritje in te maken en het wereldberoemde reuzenrad is niet alleen bij jong en oud populair, maar ook een van de mooiste kenmerken van Wenen. Ook een bezoek aan Madame Tussauds en een tripje in de 6 km² grote "Grünen Prater" met uitgestrekte weiden en speelplaatsen is zeker de moeite waard.
www.wiener-prater.at

Dierentuin Schönbrunn
Tiergarten Schönbrunn in Wenen is de oudste zoo ter wereld en de enige nog bewaard gebleven 'barok-menagerie'. Schönbrunn behoort met zijn meer dan 500 diersoorten tot een van de modernste dierentuinen ter wereld. Het uitgangspunt luidt hier: 'Schönbrunn moet een dierentuin zijn waar dieren gelukkig zijn' – en dat zie je!

Een tip voor sportievelingen: Het pad van een ware natuurbeleving (met een vuursalamander-klimmuur) en het boomkruinenpad (een 600 meter lange hangbrug op een hoogte van 10 meter). Ook de Schönbrunnen Irrgarten, het Labyrinth en de Labyrinthon-speelplaats bieden de gelegenheid om rond te lopen en zich uit te leven. Deze bevinden zich in het Schlosspark naast de zoo.
www.zoovienna.at

Wasserspielplatz Donauinsel
Op de 5 000 m² grote waterspeeltuin kunnen kinderen naar hartelust plonzen, met water experimenteren, de vijver op een zeilboot of een hangbrug oversteken en met een sas het verkeer op de Donau naspelen.

Wasserspielplatz Wasserturm
Met zijn 15 000 m² is de Wasserspielplatz Wasserturm de grootste in Europa. Hij biedt watervallen, beken, vijvers, bruggen en uitgestrekte ligvlakken. Een roetsj uit de 6 meter hoge Wasserturm zorgt voor enthousiaste kindjes, net als een grote "Gatschzone" met veel zand.

Snelle pret: de 1e Weense zomerrodelbaan
De zomerrodelbaan biedt met zijn 850 meter lange traject een bijzondere ervaring voor het hele gezin: de 25 moderne rodels razen met 40 kilometer per uur naar beneden. 14 bochten en een 'avonturensprong' garanderen fun & action.

Kinderboerderij op Landgoed Wien Cobenzl
Kinderen kunnen op Landgut Wien Cobenzl spelenderwijs een blik achter de schermen van een boerderij werpen. Je leert er allerlei interessants over dieren, landbouw en natuur. In de 'kroeg' van het landgoed kunnen de kinderen verschillende sappen, gebaksoorten en broodjes proeven!

Family Fun
Plezier en beweging voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar staan in deze in- en outdoor-speeltuin centraal. Dit alles zorgt voor opgewekte kindjes: springkastelen, XXXL reuzenglijbaan, klimwand, softberg, 9 trampolines, bungeetrampoline, klimlabyrint, rodeorijden, minikarts, peuterspeelgebied, labyrint en bioscoop. Voor de ouders is er een relaxruimte en lekker eten.

Pretpark „Böhmischer Prater“
Attracties zoals een carroussel, botsauto’s, minigolf en een klein reuzenrad wachten bezoekers in het 150 jaar oude pretpark in de Böhmischen Prater.
www.tivoli.at

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.